Неприятното при този вид риба е, че има малки костици,

...
Неприятното при този вид риба е, че има малки костици,
Коментари Харесай

Съвети при готвенето на карагьоз

Неприятното при този тип риба е, че има дребни костици, с които би трябвало да се внимава. За да премахнете най-малко част от тях, би трябвало да извършите следното. Направете на карагьоза дребни прорези (по ширината на рибата). Не я режете на части, просто преминете с ножа, след което залейте със сок от лимон и оставете към половин час до постои. След като мине избраното време, може да продължите с определената рецепта.

Карагьозът има и люспи, тъй че при чистенето би трябвало да обърнете внимание и на тях. Можете да си го приготвите на скара, а можете да опитате и нещо по-различно. Изпеченият карагьоз на фурна също става доста апетитен. Ето няколко забавни предписания.

Карагьоз на фурна

Необходими артикули: карагьоз, лимон, сол, черен пипер, копър, чесън и малко девесил.

Начин на подготвяне: Хубаво измивате рибата откакто сте я изчистили от вътрешната страна и сте премахнали люспите. Поръсете я с черен пипер и сол. Вътре в рибата служете нарязаните копър и девесил и счукания чесън.

Наредете късчета от лимон – от горната страна и от вътрешната страна. Сложете в тавичката вода към един пръст. Изпечете на към 220 градуса за към 20 минути.

 Съвети при готвенето на карагьоз

Когато я приготвяте на скара, можете да сложите нарязания копър, малко девесил и няколко ситно нарязани скилидки чесън в корема на рибата – усетът става великолепен.

Ето още едно вкусно предложение за скара:

Карагьоз на скара с домати

Необходими артикули: Карагьоз, домати, кисели краставички, черен пипер, малко сол и магданоз.

Начин на подготвяне: Изчиствате рибата от черва и люспи, измивате я и я цялостните с нарязани кисели краставички и части домат. Поръсвате с подправките, завивате всяка риба в настрана парче алуминиево фолио и печете на скара като обръщате рибите на 5 минути, най-малко 5 пъти.

Карагьозът е вкусна риба, която обезателно би трябвало да се употребява с чаша вино или с бира. Като гарнитура му подхождат доста картофена салата или печени на плам картофи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР