Неприятно е какво ще се случи. Меко казано е неприятно,

...
Неприятно е какво ще се случи. Меко казано е неприятно,
Коментари Харесай

Филип Попов: ИТН за трети път хвърля държавата в хаос

Неприятно е какво ще се случи. Меко казано е неприятно, тъй като едни предварителни избори в тази обстановка, в която се намираме - с война до България, страдаща стопанска система, продоволствена рецесия, политическа рецесия... Няма по какъв начин да е добре за България. Даже бих употребявал по-силни думи като съдбовно. Това съобщи в " Денят стартира " Филип Попов, народен представител, зам.-председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Ние оставаме в тази коалиция, тъй като сме виновни, безапелационен е той.

Искаме България да може да премине през тази рецесия, да се одобри актуализацията на бюджета, тъй като са планувани помощи и за младежите, и за бизнеса, и за пенсионерите. Няма по какъв начин без държавно управление България да премине през тази рецесия. Ние не крепим това ръководство, ние крепим политическата непоклатимост, с цел да може да се одобряват всички тези закони, тъй като това касае всеки български жител, всяко българско семейство. Да ги оставим без приходи в тази рецесия, това е изменничество, акцентира Попов.

Колегите от Има Такъв Народ два пъти не съумяват да създадат държавно управление, хвърлят страната в някакъв безпорядък, това е безконтролно, добави депутатът.

Относно тематиката за продоволствената рецесия и храните, той изясни, че зърно има. По негова информация, сега се води политика за изкупуване на зърно за държавния запас и това няма по какъв начин да стане без държавно управление, целенасочени запаси и без ръководство.

Подкрепяме кандидатурата на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ, съобщи Попов.

Той обаче добави, че законопроектът за промени за КПКОНПИ е импортиран самосиндикално, единствено с подписи на депутати от " Продължаваме промяната. Не знаем за какво, призна Попов. Ние имаме нашите оферти, работихме по този законопроект, добави той.

По въпроса дали от Българска социалистическа партия имат възможни оферти за министри, които да влязат в кабинета на мястото на подалите оставка министри от Има Такъв Народ, Попов отговори:

Нямаме никакви диалози в тази посока към сегашния миг. Правителство на малцинството - това е сложна идея в тази обстановка. Виждате, че през вчерашния ден от Има Такъв Народ не поддържаха на комисия актуализацията на бюджета.

По отношение на оставките - това е прерогатив на министър-председателя по кое време да ги внесе, добави Попов.

За мен е извънредно значимо да се одобряват тези няколко законопроекта - преди всичко това е актуализацията на бюджета. Предвид излизането на Има Такъв Народ, мъчно ще се откри формула, по която това ръководство да продължи, счита депутатът.

При едни предварителни избори обстановката няма да е доста друга. Но това ще бъде окончателно изгубено време и благоприятни условия за България да излезе от рецесията, счита Попов. Българска социалистическа партия постоянно сме подготвени за избори, само че не това е въпросът. Говорим дали страната, хората са подготвени за избори в тази тежка обстановка. Според мен страната не е подготвена.

В неделя ще имаме Национален съвет на Българска социалистическа партия, там ще бъдат разисквани всички тези въпроси, в случай че се стигне до връчване на третия мандат, добави Попов. Надявам се да не се стигне до там, да се прояви мъдрост, съобщи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР