Неприятният инцидент се е случил в столицата.Видео, публикувано в социалната

...
Неприятният инцидент се е случил в столицата.Видео, публикувано в социалната
Коментари Харесай

ВИДЕО показва как автомобил блъска жена с бебе на ръце на пешеходна пътека

Неприятният случай се е случил в столицата.

Видео, оповестено в обществената мрежа Facebook, демонстрира по какъв начин автомобил блъска жена с бебе на ръце на пешеходна пътека. Инцидентът се е случил на 13 декември в столицата.

От фрагментите е видно, че автомобилът, който блъска дамата с детето, е Toyota Lexus. Луксозното возило евентуално е на български жител с дипломатически статут към други страни, защото регистрационната табела е алена на цвят, а номерът на автомобила стартира със Секретен сътрудник. Видно е още по какъв начин бебето си удря главата в земята след удара от автомобила, тогава дамата става от пътното платно и се връща на тротоарната зона. Шофорът, блъснал дамата, слиза от ръководената от него кола и притича към потърпевшата. Други водачи, участвали на мястото на случая, също слезнаха от колите си.

Няма данни по отношение на това дали детето е потърпевшо при случая. Не е ясно и за какво се стигнало до неприятната преживелица - водачът вероятно се е занимавал с нещо друго, вместо да следи пътя.

Надежда Тодорова, коментираща оповестеното във Facebook видео, написа, че следва да се даде публичност на обстановката от разнообразни гледни точки.
" 1/ Невнимателните и несъобразителни водачи, неспазващи закона, които без подозрение подлежат на наказания и държане под отговорност;2/ Необходимостта от по-добра и безвредна пътна обстановка към виновните институции и проектанти - Стоп линия, Повдигната зебра, Ярко характерен цвят, Сигнална уредба, Надписи на пътя за пешеходци, за шофьори;3/ Повече внимание и внимателно отношение на пешеходците, изключително намиращи се на пътно платно, паркинг и т.н. Всеки човек може да е на мястото на всеки един от участниците, в случай че единствено единият направи неточност по нехайство, а останалите не - няма да има случай. Трябва да се стремим никой да не прави неточности и всички участници в придвижването и на пътното платно да се отнасят отговорно на пътя. А пътят да е безвреден за всички участници ", гласи коментарът на Тодорова. Вижте видео от случая тук: 


GlasNews.bg за следващ път приканва за внимателно шофиране, а пешеходците - отваряйте си очите на четири!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР