Неприятна ситуация се е разиграла в автобус №15 от градския

...
Неприятна ситуация се е разиграла в автобус №15 от градския
Коментари Харесай

Потресен гражданин в Бургас: В автобуса бичеше сръбска чалга, а шофьорите псуват пътници пред туристите

Неприятна обстановка се е разиграла в рейс №15 от градския превоз в Бургас. Случката е станала през вчерашния ден вечерта, а очевидец и несъзнателен участник в нея е станал сътрудника Божидар Божков. Заради неприятната обстановка той е изпратил сигнал до общинския транспортьор „ Бургасбус “, предава Флагман.бг.

"Като жител, като човек, който живее в нашия курортен град и който се нервира от всевъзможни образци на низка просвета, на нецензурност даже, ще ви опиша следващ случай. Вие си решете какво да вършиме и да предприемате ли нещо въобще.

Случката се разигра в рейс №15, който потегля от началната спирка в Сарафово в 18:45 часа в събота, 17.08.2019 година Шофьорът на този рейс, в случай че вярно видях табелката на гърдите му, се споделя Фотев.

Първото нещо, което ми направи извънредно неприятно усещане бе, че от самото начало аз бях задължен да чувам обичаната му Весна Змянац, която той си беше пуснал. И която се чуваше на всички места и през целия път. За сметка на това осведомителната система, посредством която с гласа на моята колежка Красимира Тодорова се афишират спирките, бе изключена. А, както можете и сами да се досетите, в случай, че писмената информация в рейса е единствено на кирилица, всеки различен задграничен екскурзиант (а по линия №15 пътуват най-вече такива хора) може да се осведоми за актуалната и идната спирка само по звуковото известие, където, въпреки отново на български, Красимира изговаря името на спирката задоволително ясно, че даже и чужденец да го разбере. Та по туристическата ви линия №15 си звучеше Весна Змянац, а атмосферата бе кръчмарска.

На спирка „ Гробищен парк “ чакаха двама пасажери – момче и момиче, които след това ми споделиха, че са украинци. Те попитаха водача на съветски език по какъв начин биха могли да стигнат до МОЛ „ Галерия “. Единственото, което чух той да им дава отговор, бе сумтене. Просто някакво ръмжащо сумтене, от което нищо не се разбра. Поради което аз от вътрешната страна поканих чужденците да се качат и им дадох обещание, че ще ги заведа. В този миг фенът на Весна Змянац и сумтящ ваш чиновник Фотев ми се провикна: Защо ги лъжеш, бе?

Завършил съм Морското учебно заведение в Бургас, където дисциплината бе военна, бил съм в армията, само че никой там не ми е приказвал по подобен безцеремонен и дебелашки метод с обръщението „ бе “. Попитах вашия чиновник за кое ги неистина. Той изсумтя нещо, което по този начин и не разбрах. Попитах го отново, към този момент с по-висок глас, а той ми отвърна: шушумига. Думата „ шушумига “ този човек ми я повтори над 15 пъти, съпроводена и с други прилагателни.

Признавам, че нервите ми не устояха. Такова отношение аз не претърпявам, не понасям, не мога изобщо да търпя и му покачих глас. Знам, че той в тази ситуация е длъжностно лице и с водач не би трябвало да се приказва, което предписание наруших, само че мисля, че няма уважаващ себе си човек, който би търпял такава циничност и нецензурност, примесена със сръбска чалга. И то в рейс, който се движи по най-туристическата линия в града ни. Да не приказваме, че двамата украинци след това ми довериха, че макар езиковата преграда, са разбрали всичко и бяха в неразбиране от държанието на водача. Те въобще недоумяваха по какъв начин може лидер на публичен превоз, наместо да ги предложения да се качат, се кара на пасажер, който е приключил неговата работа.

Когато предизвестих вашия чиновник, че ще напиша този сигнал, който четете сега, той звънна на някакъв телефон и с задоволително висок глас, с цел да го чуват всички, излъга пред индивида, на който звънеше – може би някакъв кратковременен негов директен началник, или и аз не знам кой, че някакъв пасажер му се бил нахвърлил и го ругаел.

Това е цялата история.

Не знам по какъв начин е допустимо толкоз години, след въвеждането на новата транспортна скица, вие да не успявате да накарате водачите си, наместо сръбска чалга (или каквато чалга им е на душа в момента) да пускат в рейсовете си само осведомителната система. Но знам, че в случай че толерирате сходно държание, единственото, което постигате е ужасното възприятие у непознатите туристи, че водачите в България са неуслужливи и с отвратителни маниери ", написа Божидар Божков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР