Неприятна миризма усетиха снощи жителите на Бургас, въпреки затворените прозорци

...
Неприятна миризма усетиха снощи жителите на Бургас, въпреки затворените прозорци
Коментари Харесай

За пореден път бургазлии усещат мръсен въздух, измервателните уреди не отчитат нарушение

Неприятна миризма усетиха нощес жителите на Бургас, макар затворените прозорци на домовете си. Най-потърпевши от задушливият въздух са били хората от комплексите „ Изгрев “ и „ П. Р. Славейков “. Задушливата миризма е била най-силна от 23 до 3 часа след среднощ.
Най-активните жители незабавно са се обадили в Община Бургас, на дежурния телефон на Регионална инспекция за опазване на околната среда и показаха своето отвращение в обществените мрежи. Въздушната инвазия с аромат на нефтени артикули , изгорели газове и други неприятни миризми не е оригиналност за Бургас. Това е една от аргументите за непоносимостта на жителите към сходни обгазявания.
Справка на Actualno.com в бюлетина на Община Бургас за качеството на въздуха демонстрира, че няма индикатор маркиран в алено, което е индикация за „ нарушено качество на въздуха “.
Според направените замервания в Лукойл Нефтохим Бургас е регистрирано едва покачване в равнищата на сероводород и въглеводород, което е в границите на нормите . За възможна причина се показва безветрието и ниското атмосферно налягане. До час се чака мнението на Регионалната ревизия по околната среда и водите.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР