Неприсъствен Национален съвет на БСП гласува за наказването на лидера

...
Неприсъствен Национален съвет на БСП гласува за наказването на лидера
Коментари Харесай

Антон Кутев напуска НС на БСП, за да не гласува за отстраняването на Паргов |

Неприсъствен Национален съвет на Българска социалистическа партия гласоподава за наказването на водача на столичните социалисти Калоян Паргов. Въпреки че срокът за това е три дни, упованията са още на следващия ден управлението на партия да регистрира осъществяване на проекта. 

Неприсъственото съвещание на Народно събрание ще наложи " краткотрайно лишаване на правата за заемане на партийни длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатира за такива в период от една година " на лидера на БСП-София. Втора точка в дневния ред на съвещанието на Народно събрание е привикване на съвещание на Градската конференция на БСП-София на 22 март от 18.00 часа за избор на нов ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия. 

Изпреварващ ход направиха късно нощес от управлението на столичните социалисти и оповестиха: Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия – София ще предложи привикване на съвещание на висшия орган на градската организация на партията в столицата – Градска конференция на 19 март. В дневния ред на съвещанието да е включена една точка – към ръководителя на организацията Калоян Паргов, реши управлението на Българска социалистическа партия – София. 

" от градската организация на БСП-София събраха подписка с апел Националният съвет на Българска социалистическа партия да предприеме нужните дейности за налагане на наказване на ръководителя на Градския съвет в София и ръководител на групата на общинските съветници в града – Калоян Паргов. Те приканват задкулисието в градската организация да спре, оповестиха през вчерашния ден от " Позитано " 20. Причината - " присъединяване на общински съветници на БСП-София в скандалната договорка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, присъединяване им в избора на ръководител на Общинския съвет на София от ГЕРБ ", се споделя още в известието от централата на Българска социалистическа партия.

Редица медии са получили известие от пресцентъра на „ Позитано “ 20, което се базира на позиция на Градския съвет на Софийската организация на Българска социалистическа партия, обвързвана с ръководителя ѝ Калоян Паргов. Официално и изрично заявяваме, че Градският съвет на Българска социалистическа партия – София не е разглеждал и не е приемал сходна позиция. Изпратената информация е подвеждаща и погрешна, опровергаха от БСП-София.

Най-вероятно от понеделник отпред на столичните социалисти ще бъде Иван Таков - един от заместниците на Паргов сега, който дава отговор за партийната активност. 

Бившият представител на служебното държавно управление Антон Кутев напуща Националния съвет на Българска социалистическа партия, заяви той във фейсбук.

" След близо две десетилетия, в които бях избиран в този извънредно значим за мен публичен орган, през днешния ден, заради задълбочаващите се политически разлики с тясното политическо управление на партията, се постанова да го напусна. Поводът за това тежко за мен решение е, че не желая да вземам участие нито в разразилите се лични “чистки ” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме очевидци през последните години. Имам разлики, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, считам, че модерните политически технологии са основни за триумфа на всяка политическа групировка, а управлението на Българска социалистическа партия с всяка последваща своя стъпка се отдалечава от модерността. Партията за мен е единение на идейни съидейници, а безскрупулното премахване и омаскаряване на партийните съперници е процедура от от дълго време минали времена, за които историята към този момент нееднозначно се е произнесла. Сегашното тясно управление на партията от ден на ден се отдалечава, както от актуалните европейски лявоцентристки формати, по този начин и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия. Оставам редови член на Българска социалистическа партия с упоритата и наивна вяра, че оттласкването от дъното е допустимо, въпреки да съм изцяло уверен, че това не може да се случи в този управителен състав на Българска социалистическа партия ", изяснява Кутев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР