Неприлично и неприятно е случващото се, но съвсем не е

...
Неприлично и неприятно е случващото се, но съвсем не е
Коментари Харесай

Министър Зарков: Случващото се е наприлично и неприятно, но не и неочаквано

Неприлично и неприятно е протичащото се, само че напълно не е ненадейно. Това съобщи в студиото на министърът на правораздаването Крум Зарков в ефира на NOVA.

Изказването му е във връзка със разтърсването в правосъдната система, откакто в понеделник основният прокурор Иван Гешев скъса оставката си обществено и хвърли обвинявания по заместника си Борислав Сарафов, както и по политически лица.

По думите на правосъдния министър дълго бавената промяна в системата е мотив за вчерашния скандал в Прокуратурата и Следствието.

„ Това е резултатът на въпроси, които по този начин и не получиха своя отговор и в този момент го получават по допустимо най-бруталния и противен метод ”, разяснява Зарков.

Той акцентира потребността сходни обвинявания, които бяха направени сред Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов, да бъдат разследвани авторитетно и независимо.

„ Има метод да се излезе от обстановката и той не е екстравагантен – всеки да си свърши работата ”, сподели още отрасловият министър.

Според него във Висшия правосъден съвет ще се откри развръзка на този проблем и „ те не могат и не трябва да се крият ”.

Аз ще ръководя съвещанията на Висш съдебен съвет и има опция да правя дейности. Но този Висш съдебен съвет има опция да приключи по различен метод спорния си мандат, съобщи още Зарков. Той подсети, че е извънредно време Народното събрание да одобри дълго подготвяния закон за търсене на отговорност на основния прокурор и механизъм за следствието му. Народното събрание би трябвало и да обнови състава на Висш съдебен съвет, в случай че откри мощ и воля, сподели още министърът на правораздаването.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР