Неприкосновеността на личния живот е заплаха за националната сигурностТерористите все

...
Неприкосновеността на личния живот е заплаха за националната сигурностТерористите все
Коментари Харесай

Взеха на мушка криптирането в чата и социални мрежи

Неприкосновеността на персоналния живот е опасност за националната сигурност

Терористите от ден на ден употребяват криптирани приложения за обмисляне на разнообразни типове закононарушения (снимка: CCO Public Domain)

Главният прокурор на Съединени американски щати разгласи война на криптираната преписка в чат приложенията и обществените мрежи. Уилям Бар съобщи, че криптирането на връзките на жителите е забележителен проблем.

Според него, този въпрос визира освен правоприлагащите органи. Подобреното криптиране на данни в смарт телефони и компютри, както и приложенията с криптиране на кореспонденцията заплашват националната сигурност на Съединени американски щати, написа patentlyapple.com.
още по тематиката
Главният прокурор посочи, че правоприлагащите органи все по-трудно получават достъп до информация за устройствата. Дори и заповед, потвърждаваща, че кореспонденцията е евентуална причина за незаконна активност, не взема решение казуса.

Уилям Бар споделя, че терористите и нарушителите от ден на ден употребяват криптирани приложения за обмисляне на разнообразни типове закононарушения, най-често свързани с убийства на хора. Той също по този начин приказва за това по какъв начин интернационален наркокартел употребява колективен чат в WhatsApp, с цел да координира убийството на мексикански служители на реда.

„ Настоящото състояние е извънредно рисково, то е недопустимо, защото предизвиква от ден на ден и повече проблеми ”, разяснява Уилям Бар. „ Време е Съединени американски щати да спрат да спорят дали да решат този проблем и да стартират да приказват за това по какъв начин да го решим ”, настоя той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР