Непрекъснатото разпространение на коронавирус принуждава институциите по целия свят да

...
Непрекъснатото разпространение на коронавирус принуждава институциите по целия свят да
Коментари Харесай

Най-препоръчителните и безопасни видове плащания по време на епидемия

Непрекъснатото разпространяване на ковид принуждава институциите по целия свят да премислят използването на нещо, което визира всеки човек когато и да е - потреблението на кеш!

В петък централната банка на Южна Корея съобщи, че изважда всички банкноти от послание в продължение на две седмици. Банката даже изгаря някои от тях, с цел да понижи разпространяването на вируса, оповестяват Reuters и CNN.

Money.bg към този момент описа на читателите си по какъв начин Китай подхваща огромна самодейност за разчистване на евентуално инфектирани пари с ултравиолетова светлина и високи температури. Страната също предприе и крайната мярка да унищожава банкноти.
 Пране на пари: Китай дезинфектира и унищожава пари
Пране на пари: Китай дезинфектира и унищожава пари

Заради ковид

Парижкият музей " Лувъра ", който е най-посещаваният музей в света, затвори порти поради вируса. След това визитите бяха възобновени, само че заплащането в брой беше неразрешено. Решението на управлението на музея да приема единствено заплащания с дебитни и кредитни карти беше част от усилието да накара чиновниците да се усещат по-удобно да се върнат на работа, показва Associated Press.

Притесненията по отношение на заплащането с кеш идва, откакто световният брой на инфектираните от ковид мина 100 000, най-много в Китай. Арън Прес от изследователската компания IDC е на мнение, че болестта може да докара до поощряване на заплащания и по мобилен път.

Опциите за мобилни и безконтактни заплащания не са малко, а най-известните са Apple Pay, Samsung Pay и Гугъл Pay - приложения, с които потребителите употребяват смарт телефони или смарт часовници, с цел да заплащат в магазините. Това отстранява потребността да се употребява карта с NFC чип, която изисква купувачите да я държат покрай читател.

Някои компании към този момент са създали промени, с цел да понижат контакта със съмнителни повърхности. Starbucks краткотрайно прекрати потреблението на персонални чаши в своите магазини в Северна Америка. Компанията за доставка на хранителни артикули - Instacart, подреди на чиновниците си да оставят пратката на вратата на хората, без да реализират контакт с лицата.
 Снимка 470708
Източник:

Но напъните на " Лувъра " да ограничи размяната на физическа валута може да се сблъска с позицията на Централната банка на Франция по отношение на условието на бизнеса да приема пари в брой. В същото време доста градове в Съединени американски щати - в това число Ню Йорк, Сан Франциско и щата Ню Джърси - също са приели законодателство, което изисква приемането на пари в брой, защото милиони американци нямат банкови сметки или кредитни карти. (Кешът остава най-често употребяваният метод на заплащане в Съединени американски щати, представляващ към 30% от всички транзакции, съгласно данни на Федералния запас.)

" Няма подозрение, че микроорганизмите минават при потреблението на пари. Проучванията демонстрират редица неща, за които в никакъв случай не бихме предполагали, че могат да ни заразят ", съобщи Пол Матеуул, старши учител по микробиология в лондонския Metropolitan University.

Според изследване от 2017 година, извършено в Ню Йорк, откривателите са разкрили микроорганизми, живеещи на повърхността на парите в брой вируси, сходни на грип. Световната здравна организация предлага хората да мият ръцете си след боравене с пари, изключително преди хранене.

Други повърхности също са значими. Например ключовете за стартиране на осветяване, отдалечени и доста други предмети, които влизат в контакт с доста хора.

И кредитните карти не са безусловно по-чисти, демонстрира обаче проучването. Микроорганизмите са в положение да трансферират към кредитни карти по сходен метод, а терминалите за продажба се употребяват от голям брой хора.
 Как да инвестирате посред епидемията от ковид?
Как да инвестирате посред епидемията от ковид?

Няколко хрумвания

Китай към този момент е в положение да се трансформира в общество без кеш макар епидемията. Според eMarketer близо 50% от популацията на Китай употребява мобилни заплащания, с цел да прави покупки през второто тримесечие на 2019 година.

Въпреки че някои купувачи биха могли да намерят повече комфорт при приемането на безконтактни и мобилни решения, Матеуул разяснява, че купувачите би трябвало да бъдат старателни да поддържат телефоните чисти също по този начин.

В допълнение към измиването на ръцете след допиране на пари, други форми на отбрана включват потребление на антибактериални и други мокри кърпички за разчистване на телефони и кредитни карти. Съвет от създателите на CNN - носете в себе си и персонална химикалка, ако ви се постанова да се подписвате постоянно или посещавате институция.
 Снимка 290032
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР