Непрекъснато се увеличават случаите на нелегалното развъждане и нелегалната търговия

...
Непрекъснато се увеличават случаите на нелегалното развъждане и нелегалната търговия
Коментари Харесай

Зачестяват случаите на нелегално развъждане и търговия с домашни любимци у нас

Непрекъснато се усилват случаите на незаконното отглеждане и незаконната търговия с домашни любимци. Това оповестиха от Агенцията по сигурност на храните.

Все по-чести са и опитите за незаконен експорт на домашни любимци. Затова от организацията упорстват за законови промени,които да лимитират незаконната търговия.

" Фактите демонстрират, че на нашите гранични пунктове няма непрекъснато наличие на ветеринар по медицински надзор, а това е причина всяко едно транспортно средство, пренасящо живи животни да може да излезе с избрана численост. Никой не ги стопира за инспекция, тъй като там е единствено митническа инспекция и инспекция на сътрудниците от " Гранична полиция ". До пет броя животни се смята, че е придвижване с нетърговска цел и всеки жител може да премине през границата като изнесе пет броя животни ", сподели Силвия Пеева, отдел " Хуманно отношение към животните " към БАБХ.

За да се промени обстановката, са нужни законодателни промени - да бъде заложена численост на домашни любимци, отглеждани в обещано домакинство, с цел да може да се прави разлика дали животните са отглеждат като домакински любим или за комерсиална активност.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР