„Непрекъснато се сменя версията за новия скандал (с руския дипломат),

...
„Непрекъснато се сменя версията за новия скандал (с руския дипломат),
Коментари Харесай

Инджев: Управляващите постоянно менят версиите си за шпионския скандал с Русия

„ Непрекъснато се сменя версията за новия скандал (с съветския дипломат), който не е именуван публично шпионски скандал”, съобщи журналистът и анализатор Иво Инджев в „ Лице в лице”.

„ В доста деликатното известие на Министерство на външните работи се приказва за посланик, който е събирал разследваща информация. Така че сега нямаме „ шпионски скандал”, съгласно формалната позиция на правителството”, означи Инджев.
Обвиненият в шпионаж съветски посланик е напуснал България Още един съветски посланик няма да има право да обитава у нас
„ Нашите управляващи по този начин са се оплели в информацията, че непрестанно сменят версиите: веджъж споделиха, че (руският дипломат) неотложно е напуснал България, а вторият път, че не е напуснал България”, сподели Инджев.

Снимка: btvnovinite.bg

Според него държанието на ръководещите в този момент контрастира по отношение на дейностите им при предходния скандал през септември, който журналистът дефинира като „ бутафорен”.

През септември беше изобличен един човек, който в никакъв случай не се е крил и чието държание и позиции бяха известни на всички, съобщи Инджев.

Журналистът счита, че и в двата шпионски абсурда се употребяват от ръководещите за вътрешнополитическа приложимост и доказателство за това вижда във времето, когато са станали обществени. Първият скандал е избухнал при започване на предизборната акция, а този сред двата тура на локалните избори.
Спецпрокуратурата проверява съветски посланик за шпионаж у нас Провеждал тайни срещи с български служител, който има достъп до секрети на страната ни, Европейски Съюз и НАТО
Прокуратурата е следила този посланик близо година, а афишира резултатите чак в този момент, отбелязва Инджев, съгласно който обвиняването би трябвало да изнесе в публичното пространство детайлности по шпионския скандал, както изнася информация за други каузи.

До огромна степен разкритията, на копито ставаме очевидци са с помощта на дейностите на партньорски служби, което слага под въпрос до каква степен е мощно желанието у нас да се бори намесата на Русия в българските вътрешни работи, счита Инджев.
Русия ще вземе ответни ограничения след изгонването на съветски посланик от България Министерство на външните работи връчи през днешния ден нота на съветския дипломат, с която се слага период от 24 часа първият секретар на посолството да напусне България
България е „ предан член на НАТО, подвига ръка, когато трябва”, само че е отказала да бъде покрита от противоракетния щит на алианса и у нас няма база, както в прилежаща Румъния, акцентира журналистът.

Снимка: btvnovinite.bg

Като образец за непоследователността на България във връзка с Русия и НАТО, Инджев даде разрешението съветски военно-транспортни самолети, пренасящи ракетни комплекси С-400 към Сърбия, да преминат през нашето въздушно пространство.

Журналистът напомни сходна обстановка, когато още не сме били членове на Северноатлантическия пакт, през 1999 година и не сме дали разрешение на съветски самолети да минат през България, с цел да извършат десант в Прищина.
Камарата на представителите в Съединени американски щати призна арменския геноцид, Турция реагира остро Резолюцията за арменския геноцид няма никаква историческа или правна основа, съобщи Анкара
Според Инджев България към този момент попада в една група с Турция, която не се позлва от доверието на съдружниците си в НАТО.

Журналистът счита, че Съединени американски щати са доста недоволни от руско-турската дружба. За това свидетелства и признатата от Камарата на представителите във Вашингтон резолюция за признание на арменския геноцид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР