Непредизвикана агресия на Русия срещу Украйна вече доведе до значителен

...
Непредизвикана агресия на Русия срещу Украйна вече доведе до значителен
Коментари Харесай

Повече от 300 000 украинци са избягали в ЕС от войната

Непредизвикана експанзия на Русия против Украйна към този момент докара до забележителен приток на бежанци към прилежащите на Украйна страни от Европейски Съюз, като Европейският съюз (ЕС) и неговите национални държавни управления вършат всичко допустимо, с цел да оказват помощ на тези хора.

Това сподели еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон на конференция в Брюксел на 27 февруари след изключително съвещание на Съвета на министрите на правораздаването и вътрешните работи на Европейски Съюз, съобщи сътрудник на Укринформ.

" Трябва да подкрепим хората, наранени от спора и нуждаещи се от филантропична помощ. Само няколко дни, откакто съветският президент Владимир Путин стартира тази нападателна инвазия в Украйна, повече от 300 000 украинци напуснаха Европейски Съюз. Повечето от тях имат биометрични паспорти и могат да останат тук 90 дни без визи. доста хора останаха при роднините си, дребен брой потърсиха леговище. Но тази обстановка може да се промени и би трябвало да сме готови за идването на доста повече хора ", сподели тя.
 Външните министри от Европейски Съюз договориха глобите против Русия
Външните министри от Европейски Съюз договориха глобите против Русия

Очакваното решение беше взето тази нощ

Тя акцентира, че Европейската комисия (ЕК)е подготвена да окаже целева помощ на страните от Европейски Съюз, където отиват най-вече украински бежанци, в това число Полша, Словакия, Румъния и Унгария.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР