Неправоспособният шофьор, осъден на първа инстанция на 6 години затвор

...
Неправоспособният шофьор, осъден на първа инстанция на 6 години затвор
Коментари Харесай

Шофьорът без книжка, убил балетист във Варна, обжалва 6-годишната си присъда

Неправоспособният водач, наказан на първа инстанция на 6 години затвор за причиняване на пътя гибелта на актьор от варненския балет, апелира присъдата. 

Състав на Варненския апелативен съд ще прегледа на следващия ден,17 май, жалбата на подсъдимия Петър Здравков, против присъдата на Варненския областен съд, осведомят от апелативната инстанция.



Окръжният съд призна виновността на Здравков за това, че на 10 септември предходната година във Варна, при ръководство на лек автомобил, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, превишил позволената скорост за придвижване в обитаемо място и по несъобразителност предизвикал гибелта на Мартин Чикалов.

Подсъдимият освен избягал от местопроизшествието, само че е управлявал автомобила без да има нужната дееспособност и след приложимост на кокаин и канабис, напомнят от пресслужбата на Апелативния съд.-->

Пред първата правосъдна инстанция подсъдимият се възползва от привилегията на съкратеното правосъдно разследване, призна виновността и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт. Съдът му присъди наказване 9 години отнемане от независимост, което редуцира с една трета.

Именно това наказване от 6 години затвор при първичен общ режим Петър Здравков апелира. Подсъдимият намира, че присъдата му е неправилна, незаконосъобразна и очевидно несправедлива. 



На 10 септември м.г. неправоспособният Петър карал по бул. „ Приморски “, със 114,6 км/ч а сега на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км/ч. Смъртта на Мартин е разследване от тежка черепно-мозъчна контузия.

След пътно-транспортното произшествие Петър напуснал мястото и се укрил от органите на реда. Не е бил открит на адреса на родителите си. Веднага бил разгласен за общодържавно търсене, а на идващия ден след диалог с юрист той се явил в полицията.

Утрешното съвещание на Апелативния съд е планувано за 11.00 часа. Близки и сътрудници на починалия Мартин Чикалов  ще се съберат преди този момент пред правосъдната палата с искане за по-тежка присъда на Петър Здравков. 
 фотография: Facebook група
„ Смятаме, че при такова количество утежняващи виновността условия ефикасната присъда би трябвало да бъде оптималната - 15 години. Много е значимо да покажем, че нашето общество желае правдивост. Затова се събираме пред съда на 17 май в 9.40 часа. Мирни, мощни и единни ”, се показва във фейсбук поканата за събитието.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР