Неправителствени организации, работещи в защита на мигрантите, прекосяващи Средиземно море,

...
Неправителствени организации, работещи в защита на мигрантите, прекосяващи Средиземно море,
Коментари Харесай

Спасители на мигранти в Средиземно море са предложени за наградата Сахаров

Неправителствени организации, работещи в отбрана на мигрантите, прекосяващи Средиземно море, са измежду препоръчаните за тазгодишната премия " Сахаров ", заяви Европейският парламент, представен от Българска телеграфна агенция.

Общо 11 организации попадат в предлагането на групата на Зелените в Екологичен потенциал. Групата на Европейската национална партия предлага украинския кино режисьор Олег Сенцов, наказан на 20 години затвор за " планиране на терористично нахлуване " против Крим.

Третото предложение е на групата Европейски реформатори и консерватори за Шейран Атеш, която се бори срещу крайните дейности в политиката и вероизповеданията. Атеш е немски юрист от турски генезис, получила смъртни закани за това, че е съпричастна с обособяването на място за общи молебствия на мъже и на дами в берлинска джамия.

Либералите от АЛДЕ оферират Цезар - псевдоним на някогашен сирийски боен фотограф, изнесъл фрагменти със свидетелства за военни закононарушения. Отбелязва се, че обезпечените от него фотоси ще послужат при делата за запечатаните на тях закононарушения.

Групата на Европейската обединена левица предлага за премията Насер Зефзари от Мароко, лидер на придвижване против корупцията и злоупотребите с власт. Зефзари е наказан на 20 години затвор за скрит план против държавната сигурност и разгласи гладна стачка преди месец.

Групата " Европа на свобадата и директната народна власт " предлага Дуейн Джонсън, земеделец от Съединени американски щати, спечелил дело против производителя на химикали " Монсанто ", в което компанията бе приета за отговорна, че препаратът й " Раундъп " провокира рак.

Групата " Европа на народите и свободата " предлага за премията неправителствена организация за отбрана на малцинствата в Южна Африка. Последното предложение е на група евродепутати за Мари Вагнер от Канада, която се бори против абортите.

Комисията на Екологичен потенциал по външни работи ще редуцира на 9 октомври показания лист до три оферти, които ще бъдат гласувани на 25 октомври. Наградата ще бъде връчена на спечелилия в Страсбург на 12 декември. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР