Неправителствени организации организираха петиция за разкриване на хетеросексуалните зависимости на

...
Неправителствени организации организираха петиция за разкриване на хетеросексуалните зависимости на
Коментари Харесай

Ответен удар! НПО-та питат Марешки дали е хетеро

Неправителствени организации проведоха петиция за откриване на хетеросексуалните зависимости на водача на " Воля " Веселин Марешки. Ироничната им самодейност им идва като отговор на апела на зам.-председателя на Народното събрание депутатите да бъдат проверявани за " хомосексуална взаимозависимост ".

" Коментарът ми е неоправдателен. Самият израз " хомосексуални зависимости " е неуместен и афектиран. Марешки използваше това изявление към различен депутат и отдели хомосексуалните хора като проблематични ", показа пред кореспондент на Bulgaria ON AIR Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет.

Той акцентира, че главните партии по никакъв метод не си сътрудничат със самата гей общественост, с цел да трансформират ситуацията.

Ако един човек има зависимости поради своята хомосексуалност, за какво това е по този начин, кое го отличава от хетеросексуалния човек и за какво той не желае половата му ориентировка да бъде разкривана, попита представителят на БХК.

" Никога институция не е заставала намерено в поддръжка на София Прайд и не е комуникирала с нас по нашите проблеми. Като развалена плоча ни се задава въпросът за какво организирате прайд ", показа още Радослав Стоянов.

Актьорът Калин Сърменов не се съгласи с нападките към Марешки поради изявлението му от парламентарната естрада.

" От една страна сме дейни, а от друга, когато някой ни попита, сме прекомерно чувствителни ", означи той в " България заран ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР