Неправителствени организации и сдружения и граждани настояват да се забрани

...
Неправителствени организации и сдружения и граждани настояват да се забрани
Коментари Харесай

Сдружения се обединиха срещу спонсорството на тютюневата индустрия

Неправителствени организации и сдружения и жители упорстват да се забрани рекламата на тютюневи произведения под формата на спонсорството от страна на промишлеността. Те бяха подкрепени от Световната здравна организация и УНИЦЕФ под формата на подписано съглашение, което ще бъде показано пред формалните институции, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Изключително разтревожени сме от практиките на реклама и промоция на тютюневи произведения, спонсорството на мероприятия от страна на промишлеността, която печели от продажбите на един потвърдено нездравословен артикул ", съобщи Гергана Гешанова, ръководител на Коалицията за живот без тютюнев пушек. Тя напомни, че концепцията за подписването на меморандума се е зародила през месец май тази година по време на извършена работна среща.

„ Спонсорството и дарителството е нещо прелестно и ние ги приветстваме. Ако някой богат човек подари е прелестно. Но, когато с едната ръка даваш, а с другата отнемаш животи - това към този момент е двуличие. Тютюневата промишленост се явява като двуликия господ Янус - хем разгласява, че дава пари и спонсорира, хем работи за своята облага ", разказа политиката на промишлеността Гешанова.

Подписването на този документ е стъпка в вярната посока към осъществяването на уговорките на България по използването на конвенцията за понижаване разпространяването на тютюнопушенето, съобщи представителят на Световната здравна организация за България доктор Скендер Скала.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов също се включи в самодейността и заяви, че в общинските терени ще бъдат неразрешени рекламите и продажбата на тютюневи произведения и техните производни. „ Когато отнемаш животи, ограбваш фамилии и обществото - няма по какъв начин да останем безразлични ", стимулира включването си градоначалникът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР