Неправителствената организация "Спаси София" настоя ограничителите край трамвайното трасе по

...
Неправителствената организация "Спаси София" настоя ограничителите край трамвайното трасе по
Коментари Харесай

Настояват за премахване на опасните ограничители на Граф Игнатиев

Неправителствената организация "Спаси София " настоя ограничителите край трамвайното трасе по улица "Граф Игнатиев " да бъдат отстранени. Официалното предложение бе импортирано във вторник и е изпратено до заместник-кмета по превоза Дончо Барбалов и Тенчо Тенев - шеф отдел Пътна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи.

"Както безспорно ви е известно, при реконструкцията на столичната улица Граф Игнатиев, детайлите предопределени да отделят трамвайното трасе от пешеходното придвижване станаха причина за развълнуван публичен спор. Добавени в плана, заради липса на законова формулировка за споделена пешеходно-трамвайна улица, те се явяват краткотрайно решение до окончателното приемане на оповестения проектозакон за придвижване по пътищата. Освен, че първичният им тип беше изменен неколкократно след извънредно отрицателната социална реакция, нашата организация, както и други специалисти, цивилен организации и жители предупреждавахме, че те са рискови ", се споделя в мнението.

Посочени са два случая с потърпевши жители, попаднали и в новинарските излъчвания на националните медии.

"За страдание е въпрос на време на ул. Граф Игнатиев да се случи сериозен случай, в случай че актуалните ограничители не бъдат сменени с по-подходящи. Следващият спънал се пешеходец може да попадне под колелата на преминаващ трамвай. Всяко деяние след сходен случай ще е прекомерно закъсняло, по тази причина ви призоваваме да реагирате превантивно и да отстраните позволената неточност в този момент. Разчитаме на вашата бърза реакция ", приключва мнението на неправителствената организация.

В него са препоръчани и разнообразни разновидности за подмяна на ограничителите
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР