Неправителствената организация Спаси София коментира започналия вчера демонтаж на трамвайното

...
Неправителствената организация Спаси София коментира започналия вчера демонтаж на трамвайното
Коментари Харесай

Спаси София: Фандъкова унищожава столичните трамваи

Неправителствената организация Спаси София разяснява почналия през вчерашния ден ремонт на трамвайното трасе в Лозенец , за което те смятат, че столичният кмет Йорданка Фандъкова неведнъж обещва, че ще бъде непокътнато .

Организацията разяснява, че преди 2 години подлага на критика транспортната комисия към СОС, че " краткотрайното закриване " на трамвая до Лозенец е единствено интродукция към крайната ѝ цел - закриването на трасето и лишаването на Лозенец от съответен превоз, организацията " благодари " на кмета, че закрива следващия кулоар за високоскоростен превоз.



" Обещанията на госпожа Фандъкова, Елен Герджиков и на цялостен куп зам.-кметове, кметове на региони и общински " специалисти ", че Шестицата ще бъде върната до басейна Спартак, ще останат в историята на София като едни от най-сериозните и нагли неистини , изказвани от хора на толкоз високи и виновни позиции ", разяснява Борис Бонев.

" Знаем, че отговорът, който ще последва, е, че трамваят ще бъде заместен от тролейбус , само че аз помня предизборната акция на госпожа Фандъкова от 2011 година, където този тролейбус беше обещан като допълващ трамвая. Явно София се е смалила като население , та в този момент си разрешаваме да го вършим заместващ ", добавя Гергин Борисов от организацията.

 Трамвай 7 става трамвай-стрела
Трамвай 7 става трамвай-стрела

Нов трамвай свързва булевардите " България " и " Симеоновско шосе "

Спаи София поднеся своите извинения на жителите на Лозенец, " не успяхме да спасим София от любовта на госпожа " кмета " и нейния " екип специалисти " към заличаването на градския превоз ".

" Нашето предложение резервира всички трамвайни трасета и взема решение казуса на хората по бул. Скобелев , които към този момент 10 години стачкуват против едноколовозното трасе под прозорците си. То беше най-евтино за осъществяване и с най-хубави индикатори за превозени пасажери, само че не беше признато, тъй като наподобява задачата е просто трамваите в София да бъдат поетапно и систематично унищожени ", изяснява Бонев.

" С това следващо нападение върху трамваите, госпожа Фандъкова прибавя в достиженията си заличаването на още 2,3 км изцяло годна за приложимост инфраструктура. Откакто тя заема поста не е издигнат нито метър трамвайно трасе, само че пък отстранените или изведените от приложимост са над 10 км . ", прибавя Гергин Борисов.

Според него, това е невиждано за Европа, където сега се влагат милиарди евро във възобновяване и разширение на трамвайните мрежи .

 Доставят 13 нови трамвайни мотриси в София
Доставят 13 нови трамвайни мотриси в София

Предстои ремонт на две от главните трамвайни трасета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР