Неправителствената организация Хуманност и приобщаване работи от десетилетия за защита

...
Неправителствената организация Хуманност и приобщаване работи от десетилетия за защита
Коментари Харесай

Неизбухналите бомби - дългосрочна заплаха за живота в Газа

Неправителствената организация " Хуманност и приобщаване " работи от десетилетия за отбрана на цивилното население от взривни оръжия и неведнъж е предупреждавала за заплахите, които съставлява съществуването на израелски взривни вещества от войната в линията Газа.

За това предизвести Агенция Франс Прес.

Последствията от тях са огромни: загуба на човешки живот, инвалидизиращи пострадвания, психически контузии и закъснение на доставките на филантропична помощ и напъните за възобновяване.

Повече от пет месеца израелската войска обстрелва Ивицата Газа в отговор на нападението против Израел, осъществено на 7 октомври под управлението на Хамас.

Докато министър-председателят Бинямин Нетаняху се зарича да унищожи ислямисткото придвижване , ръководещо палестинската територия, израелските бомбардировки опустошават линията Газа, убивайки повече от 30 000 души, по данни на здравното министерство на Газа.

В допълнение към ежедневните интензивни обстрели и глада, който заплашва да се популяризира в цялата крайбрежна линия, която към този момент претърпява сериозна филантропична рецесия, не по-малко смъртоносна заплаха, надвиснала над популацията на Газа , съставляват и невзривените муниции.

Взривните останки от войната (ВПВ) са муниции, които не са съумели да се взривят при конфликт по време на спор, било заради техническа нередовност, било тъй като са били съзнателно програмирани да се взривят на по-късна дата.

" Ракети, снаряди, артилерийски снаряди, касетъчни муниции... Това са все муниции, които не са се взривили при изстрелването им или са програмирани да се взривят по-късно и да уловят хора или транспортни средства, като да вземем за пример противопехотни мини и противотанкови мини ", споделя Ан Хери, шеф по застъпничеството в неправителствената организация " Хуманност и приобщаване ".
 Израел ревизира дали пълководец на Хамас е погубен при въздушен удар в Газа
Израел ревизира дали пълководец на Хамас е погубен при въздушен удар в Газа

Израел е бомбардирал лагера Ал-Нусейрат в централната част на Газа

" Тези взривни останки от войната , които са извънредно рискови за всеки, който влезе в контакт с тях или е покрай тях, не престават да убиват и осакатяват хора по време на и дълго след края на спора и пречат на разселените хора да се завърнат вкъщи. ", разяснява Ан Хери.

Тя уточни, че 2 млн. души се намират в капан.

" Ситуацията в Газа е толкоз обезверена от филантропична позиция , заради доста неприятния достъп до вода и глада, че хората от време на време желаят да се върнат в разрушените си домове, с цел да намерят храна, рискувайки да подхващат от време на време извънредно рисково държание, което се изостря в условия на извънреден дефицит ", споделя Хери.
 Отлага се отплаването от Кипър на транспортен съд с филантропична помощ за Газа
Отлага се отплаването от Кипър на транспортен съд с филантропична помощ за Газа

Корабът транспортира 200 тона хранителни запаси

" Нашите екипи се пробват да предупредят популацията посредством превантивни и осведомителни акции за заплахите, които крият останките от войната. "

Тъй като Израел не е подписал Отавския контракт за възбрана на противопехотните мини, Конвенцията за касетъчните муниции или Политическата декларация по отношение на потреблението на взривни оръжия в обитаеми региони, " Хуманност и приобщаване " счита, че е задължен да го направи според интернационалното филантропично право.
 Съединени американски щати и Йордания спуснаха по въздух още филантропична помощ за Газа
Съединени американски щати и Йордания спуснаха по въздух още филантропична помощ за Газа

Съединените щати са пуснали към 135 000 хранителни запаси по въздух този месец

" Международното филантропично право изисква от страните и воюващите страни да вземат всички защитни ограничения за отбрана на цивилното население, да заобикалят директно ориентиране към хора, здания, съоръжение и имущество и да подсигуряват, че няма непропорционални вреди на хора или имущество по отношение на предстоящото военно преимущество ", споделя Хери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР