Неправителствената интернет корпорация за присвоени имена и адреси ICANN предупреди,

...
Неправителствената интернет корпорация за присвоени имена и адреси ICANN предупреди,
Коментари Харесай

През октомври се очакват прекъсвания в работата на интернет

Неправителствената интернет корпорация за присвоени имена и адреси ICANN предизвести, че по време на първото в историята възобновяване на криптографските ключове са вероятни краткотрайни разстройства и спирания в работата на Глобалната мрежа.

На 17 септември ще се състои съвещание на членовете на ICANN, по време на което ще се реши по какъв начин да се реализира промяната на криптографските ключове на протокола Domain Name System Security Extensions (DNSSEC). Това в действителност е отбраната на фундаменталните DNS интернет сървъри.

Първото в историята на интернет възобновяване на KSK е планувано за 11 октомври тази година. Смяната на ключовете е значима крачка в сигурността на уеб пространството. Обновяването ще отбрани от вредоносна интензивност и ще направи невероятно прихващането на сеанса и препращането на потребителите към вредоносни уеб сайтове.

Според ICANN, процедурата ще засегне относително дребен брой консуматори. Според външни данни, това ще са към 750 милиона души. Възможно е в продължение на 48 часа след началото на обновяването единствено някои консуматори да стартират да получават известия server failure или SERVFAIL. Няма по какъв начин да се предскаже по кое време е прекъсната валидацията на тези консуматори и те ще би трябвало да изчакат горепосочения период.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР