Неправителствена организация твърди, че бежанците и мигрантите, държани в субсидирани

...
Неправителствена организация твърди, че бежанците и мигрантите, държани в субсидирани
Коментари Харесай

Насилие над имигранти във финансирани от ЕС бежански лагери в Гърция

Неправителствена организация твърди, че бежанците и мигрантите, държани в субсидирани от Европейски Съюз центрове в Гърция, постоянно са подлагани на жестоки санкции, постоянно за видимо незначителни нарушавания, заяви " Евронюз ".


В отчет, оповестен от " Мрежата за наблюдаване на насилието по границите " (BVMN) са документирани десетки свидетелства на хора, които са претърпели физическо принуждение в затворени лагери, полицейски сектори, затвори и центрове за задържане в южната европейска страна.

Интервюираните оповестяват, че са били грубо наказвани за " определяне на образен контакт " със чиновниците, до момента в който други споделят, че са били бити за това, че са говорили, до момента в който са чакали на опашка за броене, кашляли са и не са почиствали стаите си.

Според организацията, насилието от страна на чиновниците постоянно е било прикрито, като 45% от интервюираните са декларирали, че са били обект на нахлуване на " скрити места ".

Физическото принуждение, съчетано с изолираност, е било претърпяно от съвсем 1/4 от интервюираните от BVMN, като наказване за хипотетично " неприятно държание ".

По публични данни от 2015 година насам, Европейски Съюз е вложил 3,12 милиарда евро в Гърция, по-специално за ръководство на границите и миграционните въпроси.

Активистите настояват, че това значи, че Брюксел носи известна отговорност за хипотетичните нарушавания на правата на индивида в гръцките имиграционни центрове.

" Съучастието на Европейски Съюз в насилието против хората в миграционен поток в гръцките лагери е ясно ", съобщи евродепутатът Корнелия Ернст, немски правист в групата на левицата в Европейския парламент.

В свое изказване от BVMN приканват за закриване на финансираните от Европейски Съюз лагери за задържане в Гърция и за преустановяване на потреблението на възбраната за надзор на имиграцията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР