Неправилното използване на анаболни препарати води до редица здравословни проблеми.

...
Неправилното използване на анаболни препарати води до редица здравословни проблеми.
Коментари Харесай

Ендокринолози: Внимавайте с анаболите, крият сериозни рискове за здравето

Неправилното потребление на анаболни препарати води до редица здравословни проблеми. За това сигнализираха експерти по време на 11-тия Национален конгрес на ендокринолозите, който се организира в Пловдив. Конгресът продължава до събота, 13 октомври.
" Тези препарати имат прелестен резултат, когато се ползват рационално, само че тогава, когато има безразсъдно приложение, без лекарски контрол те могат да доведат до разнообразни странични резултати като да вземем за пример да угнетен половата функционалност на мъжа и да попречат на основаването на потомство ", предизвести доцент Малина Петкова от Университетската болница " Лозенец ".
Сред другите проблеми, които носи неразумната приложимост на анаболите, е покачването на кръвното и хипертрофия на сърцето. Освен това безвредните на тип хранителни добавки, витамини и билки постоянно са с неразбираем състав.
Във фокуса на конгреса бяха и метаболитните болести, които безусловно към този момент са се трансформирали в пандемия в международен мащаб. Данните сочат, че всеки десети човек е обиден от диабет вид 2, а Европа е преди всичко по болни деца със захарен диабет вид 1.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР