Неправилно изпреварване и превишена скорост са основните причини за тежките

...
Неправилно изпреварване и превишена скорост са основните причини за тежките
Коментари Харесай

Свалили табелите на над 13 0000 коли през 2017 г. заради шофьори без книжка, алкохол и дрога

Неправилно изпреварване и превишена скорост са главните аргументи за тежките произшествия от последните дни. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия началникът на "Пътна полиция " комисар Бойко Рановски.

Всички участници в придвижването би трябвало да схванат, че Министерство на вътрешните работи не е единствената институция, която може да въздейства върху пътно-транспортната конюнктура, контролни органи има и в Иизпълнителна организация "Автомобилна администрация ", и в Агенция "Пътна инфраструктура " да вземем за пример. Няма по какъв начин на всеки километър да има полицейско наличие, съобщи Рановски.

Налагаме близо 1 милион наказания годишно, с което влияем върху водачите, само че манталитетът, държанието се построяват от раждането до ставането лидер. Не може да чакаме, че хора, които 18 години не съблюдават разпоредбите, занапред ще ги възпитаваме, акцентира шефът на "Пътна полиция ".

Той посочи, че 96% от злополуките стават по виновност на водачите. Обучението им не е на нужното равнище. Предлагат се курсове за 300 лв., което е нереална цена за образование по условията. Това са курсове, които се организират фиктивно, тези които ги приключват, по-късно излизат на пътя и виждате какво става, уточни Рановски.

Той заяви, че е подписан е контракт за 28 портативни камери. Надяваме се, че преди Нова година да бъдат доставени. Текат процедури за 58 портативни камери и 16 стационарни камери, сподели полицейският шеф.

Рановски разясни, че досега злополуките са с 549 по-малко по отношение на същия интервал на предходната година. Загиналите са с 38 по-малко, а ранените - с 694 по-малко.

От 21 януари до 21 ноември тази година са прекъснати регистрациите на 13 228 моторни транспортни средства. От тях 8462 са били без удостоверение за ръководство, останалите прекъснати регистрации са поради приложимост на алкохол и опиати, сподели още Бойко Рановски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР