Неправилно е да се твърди, че ГЕРБ се опитва да

...
Неправилно е да се твърди, че ГЕРБ се опитва да
Коментари Харесай

Атанасова: В БСП няма по-ярка личност от Станишев

„ Неправилно е да се твърди, че ГЕРБ се пробва да измести тематиката от проблемите, които имаме в страната и със свадите през последните седмици, с това да приказваме за Европа. Но предстоят избори за Европейски парламент “. Това сподели за БНР депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка упованието на специалисти ГЕРБ да се опита да върне диалога за евровота към европейските тематики.

„ В Екологичен потенциал, Европейска комисия, в Съвета на министрите се вземат значимите за всяка страна член на Европейски Съюз решения. Българските жители си даваме сметка, че решенията в Европа не са просто някакъв друг развой от решенията, които се вземат във всяка страна членка. Международното право и решенията на Екологичен потенциал било посредством наставления или посредством еврорегламенти са наложителни за страните членки. Това не са процеси, отдалечени от всекидневието на всеки един жител на страна член на Европейски Съюз. Дебатът би трябвало да бъде за европейските политики. В това оставащо време – по-малко от два месеца до евроизборите, е хубаво да чуем предложенията на всяка от политическите партии “.

В предаването „ Неделя 150 “ Атанасова разяснява и прогнозите на социолози, че на евроизборите ще има висока изборната интензивност точно поради вътрешнополитическите кавги и прогнозната поддръжка за партиите:

„ Аз ще бъда удовлетворена, в случай че има висока изборна интензивност и осъзнаване на българските жители какъв брой е значим техният избор, без значение за какви избори става въпрос. В акцията може би ще се чуят най-важните послания, които всяка листа ще насочи към своите гласоподаватели. Предполагам, че към средата на май биха могли с някаква акуратност да се измерят електоралните настройки. Смятам, че към този миг е прекомерно рано. Не всички партии са показали своите листи, а това има голямо значение за гласоподавателите “.

Сергей Станишев публично не е включен в листата, която ще предложи на пленума на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Атанасова съобщи, че е сюрпризирана от проектолистата на социалистите:

„ Не мисля, че в Българска социалистическа партия има по-ярка персона от президента на Партията на европейските социалисти, който даже може да подсигурява последователност сред актуалните и новите определени евродепутати, само че това е тяхна работа. Във втори проект имам предвид, че това е персонална вендета на Корнелия Нинова. Нинова беше заместник-министърът, уволнен от Сергей Станишев през 2007 година “.

„ Преди няколко години на един партиен конгрес Борисов беше споделил: „ Проблемът на ГЕРБ е самият ГЕРБ “. Много преди да прозвучи анонсът за синята и алената лампа. Това може би потвърждава какъв брой политически проникновен водач е той. Във всяка партия или коалиция може да следим такива процеси “, сподели Атанасова.

Според нея оставките в ГЕРБ не са опит да се минимизират вредите от „ апартаментгейт “, а „ метод да се понесе отговорност “:

„ ГЕРБ може да бъде посочена като единствената партия, която поема своята политическа отговорност без значение на каква цена. Това в никоя друга партия не се случва “.

Ситуацията в Габрово Десислава Атанасова дефинира като „ тежък престъпен случай “ и добави, че „ българските жители са доста сериозни към всевъзможни безобразия “:

„ Чувството за правдивост в българското общество ескалира и то беше накърнено, тъй като няма по какъв начин трима престъпно проявени да бият един човек, който е на работа, и да бъдат оставени безнаказано. Това беше главната човешка реакция. Помните, че сходен случай имаше предходната година, обвързван с убийството на Виктория от Русе. И тогава един извънредно тежък престъпен случай изкара още веднъж хората на улицата, тъй като те желаят правдивост. Тук е ролята на страната – правоохранителните органи е трябвало да си свършат работата и да не освобождават след 24 часа от ареста тези трима нападатели “.

„ Въпросът с една етническа група не трябва да се показва предизборно, а като въпрос за разбирането на нашето общество за това кое е редно и кое – неправилно “, разяснява тя./bnr.bg.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР