Неправилната стойка, докато разглеждаме социалните мрежи или пишем съобщения, натоварва

...
Неправилната стойка, докато разглеждаме социалните мрежи или пишем съобщения, натоварва
Коментари Харесай

Взирането в мобилните телефони - честа причина за гръбначни изкривявания

Неправилната стойка, до момента в който преглеждаме обществените мрежи или пишем известия, натоварва гръбначния дирек, врата и може да докара даже до мигрена.

На улицата, в превоза или на среща с различен човек. Все по-често погледът ни е ориентиран към мобилния телефон. А страхът, че устройството не е в нас или батерията му е изтощена докара до нов тип психическо заболяване - номофобия.

85% от българите сърфират в интернет през смарт телефона си, демонстрира проучване на Националния статистически институт.

Учениците у нас нямат право да употребяват телефона си по време на час, само че имат право да го носят със себе си. Опит за цялостна възбрана направиха в няколко учебни заведения, само че поради крах тя беше анулирана. В 18-то учебно заведение са намерили друго решение.
Десислава Николова - заместник-директор на 18 СУ " Уилям Гладстон ": " Те са към този момент огромни хора и възбраните не работят. В часовете на класа даваме им препоръки да не употребяват непрекъснато телефоните, да имат най-малко 15 - 20 минути отмора. Да внимават каква стойка заемат, освен с телефоните, само че и пред компютрите, с цел да могат да не получават здравословни проблеми, гръбначни изкривявания ".
Наведените към телефона или компютъра глави постоянно водят до гръбначни изкривявания. За да се облекчи болката, експертите поучават да вършим извършения с еластична лента няколко пъти дневно.
Маруся Иванова - експерт по гръбначни изкривявания: " Все по-често срещаме деца с така наречен " кифоза ", което е гръбначно деформиране, което наподобява по този метод - раменете са приведени надолу и напред, главата е изместена напред, което води до напрежение в шийните прешлени и доста чести главоболия и разбиране на горната част на гръбначния дирек ".
Специалистите поучават да вършим извършения всеки ден, а освен когато изпитваме болежка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР