Непознати даряват косата, за да може пациентка, болна от рак

...
Непознати даряват косата, за да може пациентка, болна от рак
Коментари Харесай

Добротата все пак съществува. Напълно непознати дариха косата си

Непознати подаряват косата, с цел да може пациентка, болна от рак да получи руса перука

Жена, болна от рак, потвърди, че от време на време човек в действителност може да се разчита на добротата на изцяло непознати, откакто инцидентни Фейсбук консуматори подариха косите си, с цел да ѝ създадат нова перука.

36-годишната Британи Ек, майка на 3 деца, изгубила косата си по време на химиотерапия. За да получи своя лична перука обаче, тя трябвало да заплати невероятните 10 000 $ — сума, която тя и фамилията ѝ никога не можели да си разрешат да отделят.

 Нейната най-близка другарка Алисън не била готова за тъгата и паниката, които ненадейно връхлетели Британи. Когато схванала каква е повода, тя решила, че ще откри решение на казуса.

Алисън се обърнала към студио за разработване на перуки в Камарило, Калифорния, специализирало се в изработката на поръчкови коси за пациенти, заболели от рак. След като чула историята на 36-годишната майка, собственичката на студиото — Кони Уолш, се съгласила да направи перуката за цена, която ще се покрие от застраховката на Британи, само че Алисън трябвало да откри коса за изработката ѝ.

Косата, нужна за направата на една перука се оказала много. Тогава на Алисън и хрумнало да се обърне за помощ към членовете на Фейсбук група за млади майки, в която тя и Британи взели участие.

И чудото станало. Много от тях откликнали на апела и почнали да изпращат коса.

 "Една перука явно не е кой знае каква помощ, когато става дума за млада майка, диагностицирана с рак ", изяснява Алисън пред Caters News, като добавя: "Но тя предложи на нашата група късмет да създадем нещо осезаемо за Бринани, с цел да създадем живота ѝ малко по-светъл и прекрасен ".

"Когато Британи беше диагностицирана с рак на гърдата, цялата ни майчинска група беше шокирана. Това можеше да бъде всяка една от нас ", споделя още Алисън.

Когато членовете на групата разбрали за концепцията на Алисън те се свързали със свои другари, сътрудници, фризьорски салони и други Фейсбук групи, с цел да намерят коса за перуката на Британи.

 Така Алисън получила коса от 7 разнообразни дами, като никоя от тях не била срещала Британи преди. С тяхната коса Кони направила чудесна руса перука за младата майка, която не могла да повярва, че още веднъж ще има коса на главата си.

 "Всеки счита, че това е ужасно ", споделя щастливата Британи. "Когато влязох в салона на Кони и тя сложи перуката пред мен... аз започнах да рева. Изглеждах и се усещах толкоз същинска, че за пръв път от доста време отново се усещах като себе си ", споделя още тя.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР