Непознат мъж нападна и намушка с нож трима изпълнители по

...
Непознат мъж нападна и намушка с нож трима изпълнители по
Коментари Харесай

Непознат наръга с нож трима шоу изпълнители на улична сцена в Рияд

Непознат мъж атакува и намушка с нож трима реализатори по време на всеобщо забавление в саудитската столица в границите на провеждащия се там фестивал "Сезонът на Рияд ", съобщи Ройтерс, цитирайки локалната телевизия. Тримата са настанени в болница и са в устойчиво положение.

Инцидентът е станал в централния парк "Крал Абдула ", който е една от площадките за шоу представленията по време на двумесечния фестивал, провеждан като част от напъните на саудитското управление за "отваряне " на саудитското общество и за диверсифициране на стопанската система на страната, зависеща основно от добива на нефт.

Престолонаследникът принц Мохамед бин Салман поставя старания за облекчение на обществените ограничавания и подтиква присъединяване в занимания, неразрешени до момента в консервативното арабско кралство. Той обаче си навлича и рецензиите на религиозните кръгове.

Video of attacker stabbing at least 3 foreign performers at king Abdallah Gardens open theatre in #Riyadh #SaudiArabia pic.twitter.com/0Xei3OLbn4
— Elijah J. Magnier (@ejmalrai) November 11, 2019
Според държавната организация СПА нападателят е 33-годишен йеменец, живеещ в Саудитска Арабия. Мотивите за офанзивата му още не са изяснени. Пострадалите са двама мъже и жена, само че съгласно организацията раните им са леки и след приемане на здравна помощ са нормализирани.

JUST IN: Attacker stabs at least 4 during live performance in Riyadh, Saudi Arabia; local media reports the Arab national was motivated because women were performing

pic.twitter.com/fig732dMTx
— Breaking911 (@Breaking911) November 11, 2019
Видеокадри, излъчени по държавната телевизия "Ал Екбария ", демонстрираха мъж в улични облекла да изтичва на сцената в парка към група реализатори в театрални костюми, след което пада на земята, до момента в който се пробват да го заловен.

Според уеб страницата на фестивала атракциите в парка включват живи шоу стратегии, музика, светлинни съоръжения, стенно катерене и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР