Непостоянството, което проявява Алексис Ципрас, му взе главата, каза бившият

...
Непостоянството, което проявява Алексис Ципрас, му взе главата, каза бившият
Коментари Харесай

Янис Варуфакис: Непостоянството взе главата на Алексис Ципрас

Непостоянството, което демонстрира Алексис Ципрас, му взе главата, сподели някогашният гръцки министър Янис Варуфакис пред локалния в. Катемерини.

Икономистът, който бе част от държавното управление на настоящия министър председател, разяснява загубата на лявата коалиция СИРИЗА на локалния избор. "Тази групировка в никакъв случай не е имала мощни позиции по места – това е една от главните аргументи за резултатите. Другата обаче се крие в самата персона на Ципрас. Той е променлив и не преследва нито една цел до дъно. В това е и разковничето за снощното проваляне ", показал е още той.

Варуфакис бе финансов министър от януари до юли 2015-2016 година Той се изказваше остро срещу ограниченията за икономии, желани от Европейския съюз и Международния валутен фонд и хвърли оставка поради кардинално противоречие с договарянията сред кабинета и интернационалните кредитори. Икономистът малко след отдръпването си сътвори лявата партия DiEM25.

Според някогашния министър, представен в днешния брой на медията, неговата групировка е имала шансове да влезе в Народното събрание след предварителните избори на 7 юли.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР