Непоставената Барбора Крейчикова за първи път се класира на полуфинал

...
Непоставената Барбора Крейчикова за първи път се класира на полуфинал
Коментари Харесай

Чехкиня се класира за полуфиналите на Ролан Гарос

Непоставената Барбора Крейчикова за първи път се класира на полуфинал в шампионатите от Големия шлем. Чехкинята победи със 7:6(6), 6:3 №17 в схемата Коко Гоф от Съединените щати и е измежду четирите най-хубави на „ Ролан Гарос “.

Крейчикова отрази общо пет сетбола в първата част, като показва воля и самообладание. Гоф поведе с 3:0, само че 25-годишната тенисистка от Бърно изравни при 3:3. Американската тийнейджърка проби още веднъж за 5:3 и по-късно сервираше за сета. Чехкинята отрази сетбол и върна брейка. В 12-ия гейм тя избави още две точки на съперничката за частта. В последвалия тайбрек 17-годишната Коко поведе с 6:4 точки, само че още веднъж не съумя. Крейчикова най-после взе частта при първия си сетбол.

Чехкинята се възползва от разочарованието на съперничката и поведе с 5:0 гейма. Гоф се опита да се върне в мача и отрази общо пет мачбола, само че при шестия капитулира.

Крейчикова реализира 27 печеливши удари (5 аса) при 28 непредизвикани неточности (8 от тях двойни). При американката салдото е 25-41.

На полуфинал Барбора Крейчикова чака победителката от последния четвъртфинал сред защитаващата купата си в Париж Ига Швьонтек и Мария Сакари. В другия полуфинал играят Анастасия Павлюченкова и Тамара Зиданшек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР