Непосредствено след Световния конгрес по естетична и антиейджинг медицина в

...
Непосредствено след Световния конгрес по естетична и антиейджинг медицина в
Коментари Харесай

Д-р Гуидо Маронати: “ Третото поколение конци на Aptos с хиалуронова киселина заместват оперативния лифтинг”

Непосредствено след Световния конгрес по естетична и антиейджинг медицина в Монако италианският експерт по пластична хирургия доктор Гуидо Маронати бе в България, с цел да показа една от най-новите технологии в разкрасителната промишленост - третото потомство лифтинг конци на Aptos.

Лифтинг конците с хиалуронова киселина на Aptos са на международния пазар от февруари 2019 година, а към този момент се употребяват и у нас. Д-р Маронати е специалист обучител и организира тренинги в целия свят, в България тренинг се състоя в МБАЛ " Св. София ". Пред българските си сътрудници той показа трето потомство конци, които съдържат полимлечна киселина, поликапролактон и хиалуронова киселина. Това са единствените конци в света, които комбинират трите материала. Комбинацията от трите материала подсигурява на пациента по-дълготраен резултат, по-добра биоревитализация на кожата и по-бързо възобновяване спрямо предните поколения конци.

Д-р Гуидо Маронати работи в Милано, първо е работил като общ хирург, само че по-късно се влюбил в прецизността на пластичната хирургия. Практиката му стартира през 2001 година от социална болница. В момента има своя частна клиниката и работи в направленията естетична хирургия и естетична медицина. През 2008 година стартира практиката си с първите американски мезоконци. През 2013 година тества конците Aptos и от този момент работи единствено с тях. Aptos конците и методът им на приложение е дело на грузинеца Д-р Марлен Сулуманидзе, от който доктор Маронати персонално се е учил. Сулуманидзе и двамата му сина трансформират марката Aptos в водач на международно ниво.



Д-р Маронати, к акво съставлява работата с лифтинг конците?

-Това е елементарен метод за реализиране на резултат на покачване на лицето, шията и тялото без да има хирургическа интервенция. Обикновено, когато желаеме да реализираме това се ползва класическата хирургическа интервенция. Прави се прорез, това оставя някакъв белег. Хирургическата интервенция носи опасности. С тази техника реализираме същото, само че за 15- 20 минути без никакъв риск. Първата изгода на метода е повдигането, а втората, че се усъвършенства качеството на кожата.

В какви случаи могат да се ползват?

- Предлагаме ги най-много на тези, които желаят естетична интервенция, само че се опасяват. Най-подходящите пациенти са тези, които желаят лек лифтинг и биоревитализация, която се реализира от съдържащата се хиалуронова киселина, полимлечна киселина и поликапролактон. Когато желаеме да използваме неинвазивна техника конците са най-хубавият вид. Нека Ви кажа последователността: най-хубав резултат се реализира с хирургия, на второ място са лифтинг конците и най-после микроултразвук, само че при него резултатът не е толкоз добър.

Има ли противопоказания?

- Да. В нашата работа ние отхвърляме избрани процедури. Първо, имаме пациенти с високо кръвно налягане, сърдечно заболяване, дерматити. Второ, когато имаме отсреща пациент, който счита, че конецът е магия. И с един ще можем да оправим всичко – околоочния силует, всичко. Тоест бихме отказали на пациенти, които са си луди. J)))



Колко време трае резултатът?

- Обикновено сред 1 и 2 години. За толкоз време се всмукват съставките – полимлечна киселина, капролактон и хиалуронова киселина. Предлагаме и конци, които са непрекъснати. Но при нас в Италия, а мисля, че и в България не се възприемат толкоз добре. На първо място, тъй като хората изпитват боязън от нещо, което непрекъснато ще остане в тях. И второ, не работят върху качеството на кожата Хубавото при непостоянните е, че процедурата може да се прави неведнъж.



Могат ли конците да изместят силикона?

- Не. Използват се за покачване. Можем да ги използваме по тялото – на ръцете, на гърдите, вътрешната част на бедрата. Повдигане да, само че не и размер. Поставят се с локална анестезия се слагат, не използваме скалпел, не остава никаква рана.



Наскоро се завърнахте от конгреса по пластична хирургия в Монако. Какви са най-новите трендове?

- Говорехме за лазерните технологии, които се развиват доста бързо и са доста значими сега. Чисто механически нещата в пластичната хирургия са към този момент развити.



Имал ли сте български пациенти?

- В Италия не съм имал, само че тук в България съм имал доста. Това, което са желали са филъри и ботокс, трансфер на мастна тъкан от едно място на друго, промяна на гърди, липосукция, ринопластика. До преди 10 години липосукцията беше доста публикувана, ние взимахме тази мастна тъкан и я изхвърляхме, само че към този момент знаем, че тя е доста потребна и може да отиде на други места. Затова към този момент не я изхвърляме. Обикновено не взимаме мастна тъкан от дупето, тъй като то ще се смъкне. Взима се мастна тъкан от тази част на корема. Най-често слагаме мастна тъкан в гърдите и дупето.



Кои са най-трудните и рискови хирургически намеси?

- Една от най-трудните хирургически намеси е ринопластиката, само че най-рисковите са лифтинг на лицето и на шията. Последното не е доста мъчно, само че е доста рисково, тъй като има нерви. Ако хирургът не е задоволително добър може да ги среже и това да докара до парализа. Трудно е да се реализира симетричност, изключително при пациенти, които са имали някакви проблеми в предишното – пострадвания, недобра хирургическа интервенция. При тях е доста мъчно да се реализира симетрията.



Мъжете по-често ли прибягват до разкрасителни процедури?

-В началото, когато започнах кариерата си на еластичен хирург на 100 дами пациенти имах един мъж. Сега обаче най-малко 15 – 20 % от пациентите са мъже. В момента при мъжете процедурите главно са ринопластика, липосукция и покачване на клепача. Иначе, другите са слагане на ботокс и отнасяне с лазер.

Какъв е усета на дамите съгласно тяхната народност?

Не виждам основна разлика сред италианските пациенти и българските. Има разлика с бразилките да вземем за пример, както и корейките. При последните се вижда, че нормално се стремят да трансформират контура на брадичката от време на време и даже формата на окото. Искат да е по-закръглено, по-европейски вид. Другата разлика е в размера имплантите за гърди. Обикновено корейските пациенти желаят доста дребни импланти. Българките и италианките избират със междинен размер. В днешно време все по-важно става размерът да наподобява по-естествен, а не да е огромен.



Значи можем да кажем, че модата на огромните гърди е отминала?

-Да, както и на огромните устни. В Италия преди 15 години беше съвременно огромни устни и огромни гърди, само че към този момент не. Освен това голям брой проучвания демонстрираха, че когато се слагат филъри или мастна тъкан 3-4 пъти, кожата на устните не може към този момент да го понесе и формата към този момент не е добра. Затова е по-хубавото да се слагат дребни количества. Тогава резултатът е по-добър. Друга наклонност, която виждам, е че множеството от пациентите към този момент предпочитата неинвазивни процедури.

Коя е най-рисковата процедура?

- Най-рискова си остава класическата лифтинг процедура на разположение и шия. Причината не е в сложността на осъществяването ѝ, колкото в това, че на лицето има един фасциален нерв, който, в случай че бъде обиден, може да се получи парализа на лицето.

Стават ли по-достъпни естетичните процедури? Все отново и дамите без огромни финансови благоприятни условия желаят да наподобяват добре.

- Има способи това да се реализира. Преди години бяха единствено 2-3 компании, които произвеждаха лазери за нашата процедура, в този момент към този момент са 40-50, даже единствено това може да намалее цената на процедурата и е метод да се спестят пари. За мен значимото е да се подбере сериозен, благонадежден доктор, който употребява надеждни артикули.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР