Непосредствено след откриването на пролетния семестър на „Европейско кино за

...
Непосредствено след откриването на пролетния семестър на „Европейско кино за
Коментари Харесай

С филма на Вим Вендерс „Папа Франциск: Човек на думата си“ приключва 23-тия София Филм Фест

Непосредствено след откриването на пролетния учебен срок на „ Европейско кино за учащи “, което стори персонално кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова на 8 април пред публика от възпитаници и студенти, на 10 април (сряда) киноманите от всички възрасти в столицата ще имат опция да видят на огромен екран изключителната документална творба на легендата Вим Вендерс „ ПАПА ФРАНЦИСК: Човек на думата си”.
Идеите на папата и неговите послания са в основата на кино лентата - той разяснява проблеми, свързани с бедността, фамилията, опазването на природата, обществената правдивост, имиграцията и материализма. Неговият зов за мир в конфликтните зони по света, както и за мира и разговора сред другите религии имат силата да обединят хората от целия свят.
„ Папа Франциск има сходно наличие на екрана като някои от най-големите кино звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва от вътрешната страна, от неговите убеждения и религия, както и от желанието му да приказва с всички нас “, споделя за главата на римокатолическата черква Вендерс. За него Папа Франциск е ослепителен образец за човек, който държи на думата си и е безусловно пряк и импровизиран в искреността си.
Месец преди визитата на папата в България, публиката в Дома на киното ще има шанса да се срещне с него на КИНО!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР