Непосредствено след мащабната акция на ГДБОП срещу кабелните оператори в

...
Непосредствено след мащабната акция на ГДБОП срещу кабелните оператори в
Коментари Харесай

Иван Тушев, CTO на UltraNET: С акцията си ГДБОП унищожи далекосъобщителна мрежа от национално значение

Непосредствено след огромната акция на ГДБОП против кабелните оператори в няколко града в страната в края на предходната седмица, стана ясно че в резултат на подхванатите дейности не малко хора са останали без телевизия и интернет. А измежду засегнатите са освен крайни клиенти, гледащи телевизия, само че и редица снабдители, институции и други бизнес клиенти.
От сдружението на кабелните оператори в намерено писмо до медиите обявиха: „ Това е извънредно тежко посягане върху гражданските им права, тъй като правото да получаваш и разпространяваш информация е главно човешко право , според редица европейски конвенции… Предстои лавина от каузи против България в Европейския съд в Страсбург и лицата, които инспирираха и позволиха тази срамна „ювелирна“ акция, следва да поемат своята отговорност.“

Главният механически шеф на един от засегнатите оператори Иван Тушев пък бе още по-краен и в собствен статус във Фейсбук упрекна ГДБОП, че са унищожи „делекосъобщителна мрежа от национално значение“.
Публикуваме неговия статус без редакторска интервенция:
Мамка му и бодил! Мразя публичността и не обичам да пиша, като цяло, в каквито и да било обществени мрежи, в което всеки може самичък да се убеди, като прегледа постния ми профил. Обаче, като виждам, иска ми се наложи, мамка му и бодил!

От две денонощия с сътрудниците ми се опитваме по всякакъв начин да възстановим нанесените от спецслужбите вреди. И тъй като ми е „много всело и забавно“ да се занимавам с disaster recovery вместо да бъда със фамилията и приятелите си, би трябвало настрана непрекъснато да се преценявам с бомбандировката от позвънявания, запитвания, недоволства и … мамка му и бодил – ДЕЗИНФОРМАЦИЯ! Постоянно, без отмора и по всички налични осведомителни канали. Както повикванията, по този начин и дезинформацията. Нон-стоп!

Г-н Младен Маринов, господин Явор Колев, г-жо Румяна Арнаудова и всички знайни и незнайни политически, журналистически и впрочем длъжностни подлоги(няма да ми стигне живота несъмнено да Ви изброя поименно, по тази причина Ви се оправдавам за неглижираната обобщаваща квалификация).

Опасявам се, че няма да доживея да видя дните в които ще Ви пораснат топки (на някои от Вас и заради физиологически аргументи, схваща се)! Поне за къси интервали, най-малко когато се обръщате към българската общественност.

Не знам кой на кой написа докладните в институциите, където сте се нагнездили – не желая и да знам. Но, мамка му и бодил, към този момент ми ври и ми кипи от фрустрация и стрес, и дължа да отбележа, че си позволявате най-безогледно да говорите нелепости пред камера! Аз обаче, тъй като съм човек, който обича да му се приказва с обстоятелства, също ще споделя малко обстоятелства, пък който го интересува да си ги ревизира:
1. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ:
На 13ти Юни Вашите послушковци безусловно обезкостиха сървърното помещение на КСЗ в гр. Гоце Делчев. Мамка му и бодил, БУКВАЛНО! Не просто нарушихте целостта на далекосъобщителна мрежа от национално значение, вие я унищожихте. Ето какво беше отнето непозволено:

а) прекъсвач – CISCO CATALYST 4900M;
б) прекъсвач – JUNIPER EX300;
в) абонатна платформа за терминиране на кабелни модеми – CISCO uBR10012 (M-CMTS) с прилежащата му апаратура;
г) абонатна платформа за терминиране на пасивна оптична мрежа PON – DASAN;
д) оптични комутатори за терминиране на корпоративни клиенти в мрежа от вид P2P и/или active ethernet;
е) голям брой измервателни уреди и устройства… на кой бе в БОП-а, мамка му и бодил, му трябваше лазерно фенерче за светене в оптични нишки?;
ж) спирам защото ще отегча публиката, а и в последна сметка юристите ще Ви връчат цялостния лист, и той мамка му, ще бъде много бодлив на фона на нелепите Ви изявления в медиите;
Искам да е ясно на всички, че сървърното помещение беше оставено на плочки. Браво! Вашите другарчета от Народно събрание БОП и Жандармерията, те единствено таковата, там, за стратегиите по кабелната, мамка им и бодил, единствено за тях да, никакъв Интернет не са пипали, по какъв начин по този начин, сакън… Смешници… Позор… Давате ли си сметка на какво подложихте цялата община Гоце Делчев?
Не единствено клиентите на КСЗ, мамка му и бодил, а й клиентите на нашите сътрудници! Или в този момент ще кажете, че никой не е предположил, че има голям брой по-малки снабдители, които са свързани с нас и разпростаняват Интернет в забравени от Бог, Цар и Държава погранични селца.

Хора, за които тези услуги, мамка му и бодил, са главно, а тук-там и само, средство за връзка. А не желая да предприемам тематиката, че прекъснахте комуникационнен пръстен и предизвикахте нарушение на десетки договорни връзки сред корпоративни сътрудници.
2. САНДАНСКИ:
Видите ли, мамка им и бодил, в Сандански популяризират незаконно мобилна телевизия. И те, и тези от Бургас! И по какъв начин ги спипахме единствено – пиратските сървъри в Сандански, на куп… Ей, да вземете да си обучавате личния състав преди да го пращате на такива акции! Иззехте най-безочливо сървърния клъстър за виртуализация, като по този метод затрихте десетки системи за автоматизация, мониторинг и надзор както на преносната, по този начин и на мрежата за крайни консуматори.

С други думи спряхте Интернет услугите и преноса на данни за целия район – спряхте DNS, DHCP и TFTP сървърите на компанията, спряхте целия провижънинг и мониторинг. Спряхте телефонната централа, спряхте сайта… абе с две думи спяхте всички осведомителни канали на компанията. И когато вълната от гражданско неодобрение Ви заля, имахте наглостта да си скалъпите небрежно историйката, че сте иззели сървъри за, мамицата й и бодил, мобилна телевизия – такава, каквато няма и в никакъв случай не е имало.

И държа да отбележа, че тук приказваме за всички клиенти – от градини и учебни заведения до Спешна Помощ, през банкови клонове, банкомати и целия бизнес в района. Да ЦЕЛИЯ БИЗНЕС в района, тъй като, в случай че се допитате до сътрудниците от A1, Виваком, Нетера, Еволинк, Телехаус и още доста други ще разберете, че нашите компании са главните им подизпълнители и сътрудници.
От Сандански също иззехте измервателни уреди, които не съставляват никакъв интерес за никого, само че добре пречат на един кабелен оператор да прави активността по поддръжка на мрежата.
Вашите чиновници с изключение на, че са мощно некомпетентни, очевидно са и клептомани… От офиса мистериозно са изчезнали безусловно всички зарядни за телефони, комплекти мини отверки и всякакви други „дребни благинки“ и незнам дали да се дръзвам или да рева.

Акцията Ви беше доста надалеч от дезинформиращата измислица, която сеете през последните дни. Акцията беше поръчкова, незаконна и показна. Акцията беше оронваща авторитет и съсипваща. Показахте на целия народ доколко е мутризиран държавния уред. Защо не разказахте, по какъв начин репортерите на разнообразни медии се озоваха пред офисите ни с цели 20-30 минути преди да дойдат микробусите на Групово дело БОП и Жандармерията?
Защо да не поговорим за ТЕРАПРО, другояче казано Вашите поръчители? Защо не беседваме върху това по какъв начин няма и час след началото на пародичната Ви акция бяхме заляни от флаери, брошурки и листовки на А1 и Виваком?
Да разясняваме ли таргетираните рекламни акции в Интернет (Facebook и Гугъл Ads) на същите членки на ТЕРАПРО, които също най-случайно стартираха в деня на акцията? Ходи след това, мамка му и бодил, разправяй, че нямаш сесрта! Имате сестра уважаеми госпожи и господа, само че тя е грозна, пъпчива, мощно проскубана, осакатена, с извънредно наднормено тегло и се назовава РЕПРЕСИЯ, дребната сестра на КОРУПЦИЯ и първа браточедка на МУТРАН!

За в този момент считам да спра до тук, тъй като сътрудниците ме чакат да продължим работата по реституция на мрежата. В последна сметка и други сътрудници ще има какво да Ви кажат, те могат да разтеглят точките от 3 до 10 и нагоре, стига да желаете да ги чуете. А и като си поизлях тъгата ми поразкара малко и яда, мамка му и бодил!

Все още няма публично изказване от институциите. Сигурни сме обаче, че новините и през тази седмица ще се динамични. А ние ще се постараем да ви държим в течение със протичащото се.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР