Непосредствено след като официално и категорично стана ясно, че няма

...
Непосредствено след като официално и категорично стана ясно, че няма
Коментари Харесай

Важна промяна във Франция заради COVID: Ноле пропуска и Ролан Гарос?

Непосредствено откакто публично и изрично стана ясно, че няма да играе на първия за годината шампионат от Големия шлем, във Франция одобриха смяна поради ковид, като това бе доказано от спортния министър на страната Роксана Марачиняну.
Припомняме, че тя бе уверила, че Джокович ще може да играе: " Има здравни протоколи за огромни събития от федерациите, които ще разрешат на някой като Новак Джокович да влезе в страната. Към момента във Франция нямаме същите регулации като в Австралия, с цел да се влезе в страната - нито за спортисти, нито за жители от други страни. Дори и състезател да не е имунизиран, ще може да взе участие в събитие " - бяха думите ѝ тогава.
Сега обаче във Франция е призната смяна, ето какво написа Роксана в персоналния си профил в обществената мрежа Туитър: " Пропускът за имунизация е признат. Веднага откакто законът бъде обнародван, ще стане наложително влизането с паспорт в публични здания (стадион, спектакъл или салон) за всички фенове, практикуващи, френски или задгранични експерти.

Благодарим на спортното придвижване за работата по действането с последните неимунизирани. Ще работим дружно, с цел да запазим конкуренцията и да бъдем посланици на тези ограничения на интернационално равнище " - написа тя.
Какво значи това и ще може ли Джокович да играе на Ролан Гарос? За хигиеничен паспорт важат и тестванията и това, че си преболедувал ковид към този момент, за което Ноле твърди, че е по този начин. За имунизационен паспорт важат единствено имунизациите.
Няма безапелационен отговор на въпроса дали Ноле ще може да играе на Ролан Гарос, още повече, че има задоволително време обстановката още веднъж да се промени. Марачиняну се е изразила много завоалирано, само че се основава мнението, че Джокович НЯМА да може да взе участие на Ролан Гарос, в случай че няма ваксина и в случай че не последва нова смяна!
А по какъв начин ?
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР