Непонятни петна с тъмен цвят, открити на повърхността на Венера,

...
Непонятни петна с тъмен цвят, открити на повърхността на Венера,
Коментари Харесай

Учените откриха признаци на живот на Венера

Непонятни петна с мрачен цвят, открити на повърхността на Венера, може да приказват за съществуването на биологичен живот, написа Блиц. До този ефектен извод доближиха японските учени, които също са уверени, че откритите петна са способни да въздействат на климата на планетата.

По думите на създателя на отчета, тъмните петна, евентуално, са частици на стоманен хлорид, серен диоксид и алотропи на сярата. Но сега съществуването на тези субстанции не изяснява напълно образуването и свойствата на въпросните петна.

Учените декларират, че частиците, намиращи се в тези петна, се държат по този начин, както и микроорганизмите на Земята. Изследователите са на мнение, че секторите, намиращи се в сянката, може да са живот.

Заедно с това, учените са забелязали, че през интервала 2007 - 2017 година броят на отразената от Венера светлина е намалял с два пъти, само че по-късно растежът още веднъж се е възобновил.

Споровете за наличието на живот на Венера от време на време се появяват в мрежата.

По-рано стана известно по какъв начин виртуални археолози са разкрили на фотоси от повърхността на Венера необикновени обекти. Фотосите са направени от апарата " Магелан ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР