Непоказвани творби на роденият в Бургас художник Георги Баев са

Непоказвани творби на роденият в Бургас художник Георги Баев са ...

Картини, подарявани на приятели, стават част от изложба с произведения на Георги Баев.

Непоказвани творби на роденият в Бургас художник Георги Баев са включени в експозиция, която е посветена на 95 години от неговото рождение. Те са част от колекциите на негови приятели и на сина му Иво Баев. Една от картините е оцеляла в пожара, който опустоши ателието на художника през 1983 година.
"Баща ми често споменаваше фраза от един мексикански филм. И тя се е запечатала в съзнанието ми - Somos hombres, senor, no somos traidores! ( в превод - Мъже сме, господине, не сме предатели). Той беше благородник по душа - видеше ли някой, който има талант, веднага му подаваше ръка" споделя синът му Иво Баев.
Художникът, чийто талант завладя публиката на различни места по света е обичан и ценен и в родния град. Успява да създаде уникална лична колекция от свои произведения. Талантливият художник е бил безкрайно щедър към своите приятели и винаги е намирал повод да им подари свои картини. Сега, произведенията се подреждат в изложба и за първи път се показват пред публика.
На откриването, което е на 12 ноември от 18.00 часа в галерия Георги Баев, ще се съберат много от приятелите му и притежатели на част от платната. Те ще разкажат интересни преживявания от контактите си с Георги Баев.
Експозицията е наречена "Георги Баев. Непоказвани творби" е достъпна за всеки, който иска да види уникалните картини.

Източник: actualno.com