Непоказвани фотографии, снимани от кораба на първия български космонавт Георги

...
Непоказвани фотографии, снимани от кораба на първия български космонавт Георги
Коментари Харесай

Излагат непоказвани фотографии от Космоса, заснети от Георги Иванов

Непоказвани фотографии, снимани от кораба на първия български космонавт Георги Иванов " Союз 33 ", ще покаже Институтът за галактически проучвания и технологии (ИКИТ) на Българска академия на науките за 50-годишнината от основаването си. Това заяви пресцентърът на Академията.

Изложбата " Земята през погледа на първия български космонавт Георги Иванов " и тържествената сесия-събрание са през днешния ден от 10.30 часа в зала " Проф. Марин Дринов " на Българската академия на науките.

Институтът води началото си от основаната на 1 ноември 1969 година Научна група по физика на космоса. С решение на Бюрото на Министерския съвет от 1974 година тази група прераства в Централна лаборатория за галактически проучвания, която през 1987 година е преструктурирана в настоящия Институт за галактически проучвания на Българска академия на науките.

Мисията на ИКИТ-БАН е за осъществяване на фундаментални и приложни проучвания в региона на физиката на Космоса, отдалечените проучвания на Земята и планетите, както и на аерокосмическите технологии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР