Неподготвена държавна машина и липса на план за действие в

...
Неподготвена държавна машина и липса на план за действие в
Коментари Харесай

Неподготвена държава и липса на план са причинили трагедиите в Гърция

Неподготвена държавна машина и липса на проект за деяние в изключителни условия – това са основните виновници за нещастието в Гърция, написа в. " Катимерини ", базирайки се на източници от специфичните служби.

Според тях огънят е избухнал мощно още изначало в елементарно запалителна иглолистна гора покрай Мити, а в това време в района са духали мощни ветрове. Това е разрешило пламъците да станат неконтролируеми доста бързо и да стигне до брега единствено за няколко часа.

В същото време пожарникарите и самолетите са се борили с различен огън в Кинета и са се забавили да реагират на пожара в Мити.

Опитни чиновници сочат, че неналичието на проект за деяние е довела до гибелта на най-малко 74 души и съгласно тях виновността е на пожарната, локалните управляващи и на генералния секретариат за гражданска отбрана, който би трябвало да координира виновните организации.

Освен това напомнят, че страната явно не е била готова макар предизвестията, че в понеделник заплахата от горски пожари в Атика ще е на най-високото равнище – четвърто.

Макар към този момент да има спекулации, че пожарите са били запалени преднамерено, съгласно източниците на " Катимерини " за района не е извънредно да има и десетина пожара.

Те напомнят и думи на очевидци, че пламъците в Кинета са запалени от искри, пристигнали от електрическите стълбове.

Фотогалерия: Пожарите трансфораха село край Атина в "гръцкия Помпей " >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пожарите в Гърция (14)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР