Непобедимият в Мелбърн Новак Джокович е новият-стар победите в Откритото

...
Непобедимият в Мелбърн Новак Джокович е новият-стар победите в Откритото
Коментари Харесай

Непобедимият Джокович ликува с осма титла в Мелбърн след петсетов екшън

Непобедимият в Мелбърн Новак Джокович е новият-стар успехите в Откритото състезание на Австралия. На финала сърбинът се наложи с 3:2 сета над Доминик Тийм, в обособените елементи 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4. За Джокович това е рекордна 8-ма купа от Мелбърн, както и 17-та от шампионати от Големия шлем, където той изостава единствено от Роджър Федерер (20) и Рафаел Надал (19). Успехът през днешния ден имаше двойна стойност за Ноле, който от понеделник ще се върне на лидерската позиция в ранглистата.

За Доминик Тийм това беше трета загуба във край на шампионат от Шлема, откакто през последните два сезона отстъпи пред Рафаел Надал на „ Ролан Гарос “.

Джокович стартира финала изпълнен със самочувствие и това незабавно даде резултат. Сърбинът съумя да пробие рано и поведе с 3:0 гейма. Постепенно Тийм съумя да откри ритъма си и в седмия гейм върна пробива, след което изравни за 4:4. В самия завършек на сета обаче първенецът от предходната година още веднъж натисна газта и с късен брейк поведе с резултата – 6:4.

През втората част функциите на корта се размениха. Тийм първи поведе с пробив, след което Джокович изравни за 4:4, преди още веднъж да загуби подаването си. Сервирайки за равнене на резултата ръката на Тийм не трепна – 4:6, 6:4.

Серията на австриеца от края на втората част се придвижи и при започване на третата. Той съумя да поведе с 4:0, записвайки 6 поредни гейма на сметката си. Двата пробива бяха предостатъчни за Тийм за първи път да поведе в резултата, печелейки и сет номер три с 6:2.

Началото на четвъртия сет се забави сензитивно, защото Джокович посети съблекалнята и се забави там близо 5 минути. След завръщането си на корта сърбинът стабилизира сензитивно играта си и върна интригата в срещата. Сетът се реши в самия му край, когато сервирайки в осмия гейм Тийм се пропука и Ноле проби за 5:3, след което сервирайки взе подаването си на 0 и вкара мача във заключителен пети сет.

Подемът в играта на Ноле се видя сензитивно и при започване на петия сет. Сърбинът проби рано за преднина 2:1, след което отрази две точки за връщане на брейка – 3:1. До края на мача нови пробиви нямаше и Джокович се поздрави с трофея за рекорден 8-ми път.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР