Непланирано технологично спиране, е причината за временното преустановяване дейността на

...
Непланирано технологично спиране, е причината за временното преустановяване дейността на
Коментари Харесай

Неохим: Непланирано технологично спиране е причината за временното спиране

Непланирано софтуерно прекъсване, е повода за краткотрайното прекратяване активността на индустриалните мощности на торовия производител „ Неохим “ АД в Димитровград на 1 май 2020 година Това заяви прокуристът на компанията Стефан Димитров.

А тиражираната в медиите вест, че прекъсването се дължи на индустриална повреда, той дефинира като „ фалшив вест “.

На първи май чиновниците на „ Неохим “ АД откриват намаление в регистрираната температура след един от апаратите – економайзер. В разследване на това те вземат решение да преустановят работата на цеха за произвеждане на азотна киселина, с цел да установяват повода. Тътенът, който от медиите бе избран като „ гърмеж “ или „ гръм “, в действителност идва от клапани, посредством който се освобождава налягането в системата, разяснява Димитров.

След като специалистите на компанията са отворили така наречен „ економайзер “, представляващ комплицирана система от 288 тръби, загряващи вода, са установили, че една от тях е дефектирала, което никога не може да бъде причина за изпускане на рискови газове или да заплаши сигурността на популацията. Отклонението е отстранено навреме и естественото действие на индустриалните мощности е обновено още на 3 май. 

Тази фалшив вест, която бе публикувана по този начин безгрижно, ще докара до загуби за милиони левове за „ Неохим “ АД за месец май. Финансовият резултат на компанията в приходната част ще бъде занижена фрапантно спрямо предстоящото допреди това – разяснява Стефан Димитров.

Като причина той посочи отхвърли на няколко огромни задгранични компании да подпишат планувани към този момент контракти за експорт с „ Неохим “ АД. Той не скри, че публикуваната в медиите вест коства още доста старания и запаси на компанията, защото се постанова управлението да твърдят всеки един от своите клиенти, че ще извърши уговорките си към тях, според контрактуваните условия. Прокуристът на торовия производител Стефан Димитров прикани, когато общинска или държавна институция оповестява дадена информация обществено, да я ревизира и оповестява правилно, тъй като в противоположен случай води до отрицателни въздействия върху представителите на бизнеса в района.

Той съобщи, че персонално е алармирал на регионалния шеф на Хасково, че новината не е поднесена експертно, което е разрешило разнообразни тълкования със обстановката. Като категорично е упоменал, че на територията на торовия производител не е имало предаварийна или спешна обстановка.

Стефан Димитров разгласи, че „ Неохим “ АД се причислява към медийните акции срещу „ фалшив новините “ и при опция персонално ще спомага за изобличаването на всяка от тях.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР