Неписано правило е минимум веднъж в седмицата на трапезата си

...
Неписано правило е минимум веднъж в седмицата на трапезата си
Коментари Харесай

Доказано е, че РИБАТА предпазва от това заболяване

Неписано предписание е най-малко един път в седмицата на трапезата си да сервира риба. Няма значение каква ще бъде тя и по какъв начин сме решили да я приготвим, то потребните субстанции, съдържащи се в този артикул са толкоз доста, че би било безконтролно, в случай че лишим тялото си от тях.

Рибата е един от тези артикули, които съумяват да подхранят мозъка, да ни предпазят от меланхолия, както и да предотвратят инфаркт.
 5 аргументи да стоите надалеч от прословутата норвежка сьомга 5 аргументи да стоите надалеч от прословутата норвежка сьомга
В ерата на здравословното хранене има една спрягана храна за извънредно потребна, а точно рибата. И това е реалност. Рибата, която е пряс...

Всичко това се дължи главно на потребните омега-3 мастни киселини, които се съдържат в нея. Това обаче напълно не е всичко, от което може да ни защищити потреблението на рибни храни.
От какво ни защищава потреблението на риба?
Доказано е, че в случай че човек постоянно употребява риба, може да се защищити от инсулт. Именно омега-3 мастните киселини способстват за нормализирането на кръвното налягане и намаляването на неприятния холестерол.

За да се възползвате оптимално от потребните субстанции, съдържащи се в рибата, е целесъобразно 2-3 пъти в седмицата да включвате тази храна в менюто си.

 Най-честите неточности, които позволяваме при приготвянето на сьомга Най-честите неточности, които позволяваме при приготвянето на сьомга
Сьомгата е красива розова мазна риба, която е необикновено гъвкава. Вкусът е необикновен, когато се пече на скара. Сьомгата също е супер з...

Нека не забравяме, че рибните артикули са богати още на витамин D, селен, потребни протеини. Всичко това оказва удобно влияние върху мозъка ни и намалява доста риска от инсулт.

Специалистите са безапелационни, че колкото по-кратко се готви рибата, толкоз по-полезна е тя. Те предлагат да я подготвяме на скара, във фурната или на пара. Не е желателно да пържите рибата, тъй като по този начин тя е доста по-малко потребна.

Не забравяйте и още нещо, също толкоз значимо. Полезните субстанции са съсредоточени главно в прясната риба. Винаги, когато имате опция, си купувайте такава.

Яжте риба и поднасяйте на тялото си значими субстанции, от които то се нуждае!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР