Непалско семейство е в безизходица и търси помощ заради сина

...
Непалско семейство е в безизходица и търси помощ заради сина
Коментари Харесай

Непалско семейство моли за помощ: Синът ни е пленен в Украйна, биел се е за Русия

Непалско семейство е в невъзможност и търси помощ поради сина си . 23-годишният мъж е покорен в Украйна , защото по думите им се е биел на страната на Русия . Последната им информация за него е от преди към 5 месеца , когато получават видео обръщение, споделя Voice of America (VOA).

Ганга Дакал Сидхарт, брачният партньор й и синът й живеят в малко село, в подножието на Хималаите . През лятото на предходната година младият мъж отпътува за Русия , където се чака да следва в университет . На хиляди километри от вкъщи, обаче, той се оказва б ез университет, без работа, без дом, излъган и ограбен . Споделя на околните си, че е в невъзможност , гладен и не знае какво да прави, споделя майка му.

Малко по-късно се появява онлайн видео, в което младият мъж декларира, че е хванат : „ Мамо, баща, тук съм. Всичко е наред. Не знам какво ще стане с мен в бъдеще. В Украйна има доста непалци. Надявам се непалското държавно управление да чуе тази вест и да изпрати избавителна помощ допустимо най-скоро “.

Ганга Дакал Сидхарт споделя, че е ужасена и доста уплашена за сина си.

Вече минаха четири-пет месеца. Не знам какво се е случило със сина ми . Нищо не знам за него. Само чух да споделя да го спасим бързо и да му помогнем “, споделя пред Voice of America (VOA) Ганга.

Правителството на Непал твърди, че стотици негови жители са били наети от Русия като наемници и изпратени в Украйна да се бият.

Много непалци са привлечени от високите заплати в Русия, Китай и Индия и желаят да да емигрират незаконно. Повечето работят на нискоквалифицирани работни места, само че не като наемници.

Бикрам Мала неотдавна се завръща от работа в съветската войска в Украйна. Казва, че в този момент желае да се върне в Украйна, тъй като и ма потребност от пари, с цел да устоя фамилията си.

„ Никой не скача в огън, в случай че не е заставен. Всичко е поради парите. В Непал няма нищо. Толкова доста непалци са безработни. Така че по-добре да умреш там, в сравнение с тук от апетит “, показва Бикрам.

Той споделя, че е платил на медиатор към 4000 $, с цел да му помогне да се причисли към съветската войска. Заплатата, която получава, е по сметка в съветска банка. Той не може да получи достъп, без да се върне в Русия.

Ганга също споделя, че фамилията й в този момент е затънало в задължения, откакто са взели заем, вярвайки, че изпращат сина си в университет.

Voice of America (VOA) опита да се свърже с украинските управляващи, с цел да откри местонахождението на 23-годишния мъж, само че все още няма отговор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР