Неотдавнашното медийно отразяване, спекулиращо с потенциалното одобрение на ETF за

...
Неотдавнашното медийно отразяване, спекулиращо с потенциалното одобрение на ETF за
Коментари Харесай

Какво ще се случи ако Етериум ETF бъде одобрен?

Неотдавнашното медийно отразяване, спекулиращо с евентуалното утвърждение на ETF за фючърси върху Етериум, повдигна въпроси по отношение на краткосрочната реакция на цената на ETH.

След отчет на Bloomberg, в който се цитираха анонимни източници, които допускаха, че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати е на път да утвърди няколко заявки за ETH ETF, цената на Етериум неотложно отскочи към $1,700. Известни претенденти, упоменати в отчета, включваха ProShares, Volatility Shares, Bitwise и Roundhill от бранша на Уолстрийт.

Въпреки това, с цел да се разбере по какъв начин биха могли да се държат цените на ETH през идващите седмици, е належащо решаващо изследване на разбора на веригата.

Данните от веригата демонстрират, че главните притежатели на Етериум, постоянно наричани китове, не са реагирали удобно на оптимистичния отчет на Bloomberg. Въпреки лекото възобновяване на цената, следено в петък след забележителна ликвидация, тези китове са траяли да разтоварват своите активи.

Като се има поради настоящата цена на ETH от почти $1,660, цената на 1.12 милиона монети, продадени от тези китове, възлиза на $1.86 милиарда. Интересно е, че неотдавнашното комерсиално държание на тази група китове показва тясна корелация с съмненията в цените на ETH.

Въпреки това, в случай че SEC публично удостовери валидността на отчета на Bloomberg, този ход евентуално може да накара китовете да спрат своята активност по продажба.

Очаквана прогноза за цената на ETH

Като се има поради настоящото положение на свръхпродажба на показателя на относителната мощ (RSI) на ETH, вложителите, които се стремят да предвиждат бичи поврат, биха могли да противодействат на продължаващия напън от продажби, натрапен от китовете. “ ” графиката за тържищата, разкриваща разпределението на дейните поръчки, поддържа тази позиция.

Както е илюстрирано по-долу, стратегически крипто търговци са подали поръчки за покупка на 50,720 ETH при положение, че цената спадне до $1,500. Ако обаче преобладаващият мечи подтик в цялата промишленост се ускори, това може да докара до спад на цената на ETH до $1,400, преди да настъпи евентуално възобновяване.

От друга страна, известията за утвърждението на ETF-и за фючърси върху Етериум може да подбуден биковете на Етериум да създадат ранен опит за възвръщане на границата от $1,900.

И въпреки всичко, както е показано нагоре, крипто търговците са открили поръчки за продажба на 25,380 ETH, откакто цената доближи $1,825. Темпът на възобновяване може да бъде възпрепятстван от лимитираното пазарно търсене.

Независимо от това, в случай че ETH успее да преодолее тази опозиция, това може да обезпечи нужния подтик на биковете да се насочат към задачата от $1,900.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР