Неотдавнашно проучване разкрива, че притесненията за изменението на климата може

...
Неотдавнашно проучване разкрива, че притесненията за изменението на климата може
Коментари Харесай

Климатичният стрес вреди на младите хора

Неотдавнашно изследване разкрива, че терзанията за изменението на климата може да влошат психологичното здраве на младежите. Изследователи от Обединеното кралство и Австралия разкриха, че " климатичният стрес " води до внезапно повишаване на отрицателните страсти измежду младежите на възраст сред 16 и 24 години в Обединеното кралство.


Проучването обаче открива, че този проблем може да въодушеви младежите да подхващат позитивни дейности за запазване на околната среда, оповестява " Study Finds ".

В рамките на проучването специалисти от Имперския лицей в Лондон и Университета в Куинсланд интервюират млади британци по отношение на прекарванията им, свързани с " климатичния дистрес ". Участниците са дали отговор на въпроси по отношение на общото им психологично здраве, напрежението, породен от изменението на климата, въздействието на изменението на климата върху живота им и присъединяване им в дейности, свързани с околната среда и климата.

Резултатите, оповестени в списание PLOS Global Public Health, демонстрират, че хората с към този момент съществуващи проблеми с психологичното здраве може да са по-податливи на климатичен дистрес. Забележително е, че към един от всеки 10 участници е изразил мнението си, че е " мощно обезпокоен ", като опасенията за бъдещите последствия от изменението на климата са класирани по-високо от други проблеми.

Въпреки че стеснен брой от тези лица са претърпели рискови климатични събития, доста от тях оповестяват за дистрес, произлизащ от утежняването на околната среда на обичани места, неналичието на дейности във връзка с изменението на климата, възприятието на изтощение, опасенията за бъдещето и страстите на виновност и позор.

И въпреки всичко, тези, които са били мощно обезпокоени, постоянно са съобщавали, че извличат смисъл и задоволство от присъединяване си в дейности за запазване на климата. Изследването, ръководено от доктор Ема Лоурънс от Импириъл Колидж, акцентира, че както позитивните страсти, като вярата, по този начин и негативните, като гнева и разочарованието, са свързани с интензивността в региона на климата. За разлика от тях, страсти като виновност, позор, горест и боязън кореспондират с понижаване на инициативността.

Това изследване обрисува многостранна картина на климатичния дистрес, изпитван от младежите във Англия. Изследователите акцентират нуждата от по-нататъшно изследване на аргументите, заради които климатичният дистрес подтиква едни към деяние, а други към безучастие.

" Дори в разгара на световната пандемия и макар че са пощадени от най-лошото влияние на климата, младите поданици на Обединеното кралство са обезпокоени от изменението на климата. Нашата работа допуска, че страстите, свързани с изменението на климата, могат да вдъхновят предприемането на дейности, което има значение за метода, по който споделяме. Нашите констатации също по този начин акцентират нуждата от целенасочена, съобразена с климата психосоциална поддръжка, с цел да се поддържа ангажираността на младежите и психологичното им здраве по едно и също време ", заключават откривателите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР