Неотдавнашният ръст на Биткойн (BTC) се превърна в благодат за

...
Неотдавнашният ръст на Биткойн (BTC) се превърна в благодат за
Коментари Харесай

Трейдърите са загубили над $3 милиарда, залагайки срещу компанията на Майкъл Сейлър

Неотдавнашният растеж на Биткойн (BTC) се трансформира в берекет за MicroStrategy, като в същото време се оказа предизвикателство за тези, които са заели шортови позиции против компанията.

По данни на S3 Partners продавачи на шорт позиции са претърпели загуби в размер на към $3.3 милиарда от началото на годината до момента, защото акциите на MicroStrategy са нарастнали с към 180%.

MicroStrategy, която е най-вече софтуерна компания, през 2020 година пренасочи фокуса си към основаването на един от най-големите ресурси от BTC в света. Тъй като през този интервал криптовалутата означи стремглаво повишаване с над 1,000%, MicroStrategy непрекъснато усилваше своите активи.

Понастоящем компанията има 205,000 BTC на стойност над $14 милиарда, след неотдавнашното си придобиване на спомагателни 12,000 BTC – една от най-големите ѝ единични покупки досега.

Продължаващото повишаване на акциите на MicroStrategy може да ускори натиска върху продавачите на шорт позиции, което евентуално може да докара до в допълнение изкупуване на акции за покриване на загубите им. Такива дейности евентуално ще доведат до още по-голямо повишаване на цената на акциите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР