Неотдавнашният подем на Биткойн продължава, като впечатляващото му рали премина

...
Неотдавнашният подем на Биткойн продължава, като впечатляващото му рали премина
Коментари Харесай

Биткойн проби $44,000 – какво следва?

Неотдавнашният напредък на Биткойн продължава, като впечатляващото му рали мина границата от $44,000 и доближи нов годишен връх, който все още на правене на публикацията възлиза на $44,400.

През последните 24 часа той активът отразява растеж от 5.16%, разширявайки седмичните си облаги до 16.9%. Сега се обрисува огромният въпрос: дали това повишаване е къс скок, който може да се обърне, или начало на доста рали, както постоянно сочат историческите трендове за четвъртите тримесечия?

В началото на годината Биткойн изпитваше усложнения, започвайки под $16,000 на фона на забележителна неустановеност, изключително в регулаторната сфера. Въпреки това настъпи основна смяна, като BlackRock, огромна компания за ръководство на вложения, прояви интерес към спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF).  

Този ход подтикна други компании, които преди този момент бяха отхвърлени, да подадат още веднъж заявление. Историята се завъртя още повече, когато Grayscale Investments завоюва правосъдна борба с Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), пробвайки се да трансформира Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в спот Биткойн ETF.

Това позитивно развиване задвижи цената на Биткойн над $31,000 доникъде на годината, поставяйки я на поредна възходяща траектория. Въпреки скептиците, които се съмняваха в капацитета му за напредък, пазарният възторг се повиши още повече.

Експертите чакат скорошно утвърждение на ETF за BTC. Ако бъде доказан, това може да проправи пътя за над $100 милиарда институционални вложения, което евентуално ще увеличи цената на криптовалутата. Надеждата е, че утвърденият Биткойн ETF ще провокира бичи пазарен цикъл, напомнящ за по-ранните славни дни на криптовалутата, привличайки вложителите назад в нея.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР