Неотдавнашните изявления на Бъкли относно инвестиционната философия на Vanguard подчертават

...
Неотдавнашните изявления на Бъкли относно инвестиционната философия на Vanguard подчертават
Коментари Харесай

Защо финансовият гигант Vanguard отказва да приеме Биткойн ETF

Неотдавнашните изказвания на Бъкли по отношение на капиталовата философия на Vanguard акцентират отдадеността на компанията да даде приоритет на активите, генериращи паричен поток, пред BTC.

Тази позиция е в сходство с известния метод на Vanguard за предложение на евтини индексни фондове, които пасивно отразяват необятните пазарни придвижвания, вместо интензивно да вземат участие в спекулативни инициативи.

По време на уебкаст ръководителят и основен изпълнителен шеф на Vanguard Тим Бъкли, дружно с основния капиталов шеф Грег Дейвис, повториха дългогодишния мироглед на компанията по отношение на Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF), наблягайки спекулативния темперамент на BTC и несъответствието му с дълготрайна капиталова тактика.

Бъкли разясни, че сега Vanguard няма проекти да предлага Биткойн ETF, което допуска, че ще е нужна основна промяна в класа активи, с цел да може Vanguard да преразгледа позицията си.

Той в допълнение създаде несъответствието сред Биткойн и обичайните капиталови принадлежности, етикетирайки Биткойн като „ умозрителен актив “, лишен от главен паричен поток. За разлика от това, той акцентира по какъв начин съществуващите фондове на Vanguard влагат в компании с предстоящ капацитет за облага или оферират предвидима възвръщаемост посредством купонни заплащания и погашение на главницата, като фондове за акции и облигации, надлежно.

Изразявайки песимизъм във връзка с ролята на Биткойн в портфолио, Бъкли уточни неговата волатилност и неналичието на потвърден опит като ресурс от стойност. Той акцентира, че представянето на Биткойн по време на пазарни спадове отразява това на акциите, затвърждавайки неговата позиция за спекулативния му темперамент.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР