Неотдавнашната среща между руския президент Владимир Путин Владимир Путин -

...
Неотдавнашната среща между руския президент Владимир Путин Владимир Путин -
Коментари Харесай

Кремъл: Срещата между Путин и Джонсън беше конструктивна

Неотдавнашната среща сред съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и английския министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, увери през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Франс прес.
Лондон заяви за по-напрегната среща.

"Като цяло, контактът беше много къс, само че в това време градивен, с детайли на помиряване ", сподели Песков пред публицисти.

Двамата водачи се срещнаха за пръв път в неделя в коридорите на интернационална конференция за Либия в Берлин.

Първа среща сред Борис Джонсън и Владимир Путин: Няма да има нормализиране на британско-руските връзки

Песков означи, че наличието на диалога се разграничава от показаното от Даунинг стрийт.

Според канцеларията на Джонсън той е дал на Путин да разбере, че "позицията на Англия " във връзка с случая Скрипал "не се е трансформирала " и го е предизвестил "да не повтаря сходна експанзия " на английска територия.

"Основата на срещата явно се разграничава от официалното съобщение на Даунинг стрийт ", съобщи Песков.

На 4 март 2018 година някогашният съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка Юлия бяха отровени с нервнопаралитично вещество в Солсбъри, Южна Англия, и признати в болница в тежко положение. Лондон упрекна Москва, че стои зад това отравяне. Русия отхвърля тези обвинявания и дипломатическите й връзки с Англия се утежниха.

През декември предходната година, след успеха на Джонсън на английските парламентарни избори, Путин съобщи, че желае "конструктивен разговор " с Англия. Двете страни са на разнообразни позиции и по доста интернационалните въпроси - от сирийския спор до украинската рецесия, напомня Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР