Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне

...
Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне
Коментари Харесай

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна обява в Twitter, в която се акцентира историческото показване на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, провокира завладяващи полемики в крипто общността.

Публикацията показва безапелационни числа, показващи забележителна възвръщаемост в границите на една година след всеки халвинг. При по-внимателно разглеждане обаче се разкрива забавна наклонност, която оспорва концепцията за намаляваща възвръщаемост. В тази публикация се задълбочаваме в данните, изследваме последствията и внимателно спекулираме за евентуалната бъдеща траектория на цената на Биткойн .

Халвинг феноменът

Халвинг събитията Биткойн се случват почти на всеки четири години и са основни моменти в екосистемата на криптовалутата. По време на тези събития броят на новите Биткойн токени, добивани във всеки блок, се понижава на половина, което понижава скоростта, с която новите монети влизат в обращение. Този механизъм е от основно значение за поддържане на дефицита и управление на инфлацията в мрежата на Биткойн.

Предишни резултати от халвингът

В обявата в Twitter се показват три предходни халвинг събития и последвалите ги ценови придвижвания. През 2012 година, след такова събитие, цената на Биткойн възлизаше на $182, само че след една година тя набъбна до $510. През 2016 година се появи сходен модел, като цената на Биткойн се увеличи от $661 до $2,600 в границите на една година. При последния халвинг през 2020 година цената на Биткойн скочи от $8,600 до $58,000 през идната година.

Разглеждане на възвръщаемостта

При разглеждане на възвръщаемостта след всяко халвинг събитие се появява завладяващо наблюдаване. От 2012 година до 2016 година възвръщаемостта е почти 2.8022 пъти по-голяма от първичната инвестиция. По сходен метод интервалът от 2016 година до 2020 година се характеризира с възвръщаемост от към 3.9334 пъти. Забележително е, че при последният халвинг се следи изключителна възвръщаемост от почти 6.7442 пъти в границите на една година.

Липса на намаляваща възвръщаемост

Един незабравим аспект на данните е очевидната липса на намаляваща възвръщаемост. Обикновено би могло да се чака, че възвръщаемостта ще понижава с всеки халвинг, защото намаляването на предлагането става все по-малко значимо. Историческите данни обаче оспорват това съмнение, защото възвръщаемостта се усилва сред халвинг събитията. От 2012 година до 2016 година възвръщаемостта се усили почти 1.4037 пъти, до момента в който през идващия интервал – почти 1.7146 пъти.

Предпазливо пояснение

Важно е да се подхожда внимателно към тези данни и да се регистрират рестриктивните мерки на този разбор. Макар че данните досега обрисуват завладяваща картина, е рано да се открива финален модел. Крипто пазарът е извънредно комплициран и е обект на разнообразни фактори, които могат да въздействат върху придвижването на цените. Пазарните условия, настройките на вложителите, развиването на нормативната уредба и софтуерният прогрес – всички те играят решаваща роля.

Спекулиране с бъдещата възвръщаемост

Макар че може да е прибързано да се вършат съответни изводи въз основа на съществуващата наклонност, не е непостижимо да се чака по-нататъшно нарастване на възвръщаемостта след халвингът през 2024 година Екстраполирайки от предходните данни, може да се чака евентуална възвръщаемост от почти 2.0943 пъти. Подобно развиване би могло да докара до забележителна възвръщаемост от 14.1245 пъти в годината след халвинга.

Бъдещ ценови капацитет

Като се има поради спекулативният темперамент на този разбор, значимо е да се подхожда внимателно към ценовите прогнози. Въпреки това, като се имат поради разискваните евентуални проценти на възвръщаемост, не е напълно изключително да се обмисли опцията Биткойн да доближи стойност от към $390,000 или повече до 2025 година Тази оценка следва да се преглежда по-скоро като съмнение, в сравнение с като дефинитивна прогноза, защото крипто пазарът остава мощно волатилен и непредсказуем.

Оценяване на сюжета за Биткойн

Макар че бъдещата траектория на цената на Биткойн е несигурна, концепцията “Number Go Up ” (NGU) остава главен принцип в общността на криптовалутите. Схващането, че цената на Биткойн поредно нараства с течение на времето, служи като основополагащо разбиране за доста вложители и запалянковци. То затвърждава концепцията, че оскъдността на Биткойн, съчетана с възходящо търсене, може евентуално да докара цената му до нови висоти.

Заключение

Постът в Twitter, подчертаващ историческата възвръщаемост след халвинг събитията на Биткойн, повдига завладяващи въпроси по отношение на концепцията за намаляващата възвръщаемост. Липсата на ясна наклонност на понижаване, както се следи от данните, оспорва стандартните догатки. Важно е обаче да се внимава при тълкуването на сходни данни, защото крипто пазарът е комплициран и се въздейства от голям брой фактори.

Въпреки че е рано да се откри финален модел, данните допускат опция за продължение на растежа на възвръщаемостта след бъдещи халвинг събития. Спекулирането с бъдещата възвръщаемост, въпреки и със умозрителен темперамент, демонстрира капацитет за доста повишение на цената на Биткойн.

Както при всяка инвестиция, извънредно значимо е да се придържате към авансово избран проект и да вземате осведомени решения въз основа на деликатен разбор и оценка на риска. Оценявайки капацитета за забележителна възвръщаемост, също толкоз значимо е да се схванат главните правила на Биткойн и неговото стойностно предложение оттатък елементарните парични облаги.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР