Неотдавнашен доклад на консултантската фирма Klaros Group породи опасения относно

...
Неотдавнашен доклад на консултантската фирма Klaros Group породи опасения относно
Коментари Харесай

Стотици американски банки са на ръба – ситуацията става критична

Неотдавнашен отчет на консултантската компания Klaros Group породи опасения по отношение на финансовата непоклатимост на забележителен брой американски банки.

В отчета се показва, че 282 банки, чиито активи общо възлизат на $900 милиарда, са изправени пред сериозна обстановка, характеризираща се с рисково комбиниране от фактори.

Установено е, че тези банки имат забележителна експозиция към търговски недвижими парцели дружно със обилни неосъществени загуби в балансите си. Klaros Group обаче избра да не разкрива имената на тези банки, опасявайки се от евентуална суматоха измежду вложителите.

Методологията на отчета включва разбор на регулаторните документи, по-специално на “докладите за повикване ”, за почти 4,000 банки. Те се насочиха към банките, чиито заеми за търговски недвижими парцели надвишават 300% от капитала им, и в допълнение идентифицираха тези с неосъществени загуби по облигации и заеми, вследствие на което финансовите им равнища са под 4%.

Брайън Греъм, съосновател на Klaros Group, акцентира мащаба на предизвикването, пред което са изправени регулаторните органи, като отбелязва, че самият брой на проблематичните банки усложнява напъните за контрол и интервенция.

Сред засегнатите банки 16 имат активи на стойност от $10 милиарда до $100 милиарда, до момента в който множеството са с активи под $10 милиарда. Въпреки че съответните институции остават неразкрити, New York Community Bank (NYCB) се откроява като удивително споменаване заради неотдавнашните разкрития за влошеното ѝ финансово положение, в това число обилни загуби и забележителен отлив на депозити.

Като цяло отчетът акцентира несигурната обстановка, в която се намират голям брой американски банки, като насочва вниманието към нуждата от внимателен контрол и евентуални интервенции за понижаване на систематичните опасности.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР