Неотдавна в Китай започнаха продажбите на работната станция Sugon W330-H350,

...
Неотдавна в Китай започнаха продажбите на работната станция Sugon W330-H350,
Коментари Харесай

Разглобиха работна станция с китайския аналог на AMD Ryzen

Неотдавна в Китай започнаха продажбите на работната станция Sugon W330-H350 , основана на процесорите Hygon Dhyana с x86 съвместимата архитектура Zen. Техническите характерности на устройството съвсем не се разграничават от работните станции с истинските процесори на AMD. Да подсети, че съгласно контракта за производството на процесорите с лиценз на AMD, тази продукция не би трябвало да излиза отвън рамките на Китай.



В края на предходната седмица, образец от китайската работна станция бе раздрънкан, деликатно сниман, а фотосите бяха оповестени във форума Chiphell, като по този метод може да се види нейното устройство.



Компютърната система Sugon W330-C35 употребява чипа Hygon Dhyana с осем процесорни ядра вид Zen с номинална тактова периодичност 3 GHz и с поддръжката на многопоточна работа. Интересно е, че и капачката на процесора е напълно същата като в истинския чип на AMD.



За охлаждането на китайския процесор е задоволителен напълно дребен вентилатор с напълно алуминиев нагревател без да се постанова потреблението на мед. Типично за процесорите Hygon в десктоп сегмента, употребява се BGA корпус, като процесорът е непосредствено запоен на дънната платка.



Работната станция разполага с 32 GB оперативна памет вид DDR4-2133, а графиката се обезпечава от видеокартата Nvidia GeForce GT 710. Чиповете Hygon Dhyana, тъкмо както и процесорите Ryzen 1000, нямат интегриран графичен ускорител.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР